Motor hibát is tud okozni a meghibásodott turbó?
Arra lettem figyelmes néhány napja, hogy a motortérből enyhén felcsapott a füst( Mercedes Vaneo 1,7 cdi).
Kipufogo pakolásra gyanakodtunk de aztán bevittem egy szervizbe, ahol megálapították hogy a turbóm ment ki és állitásuk szerint belenyomta az olajat a motorba , amit szét kell szedni darabokra és megtisztitani, egr szelepeket cserélni , hengerfejet csiszolni stb. Egy komplekt motor felujitást kellene elvégeznem.szerinte.
Ezért kérnék segitséget, valóban szét.kell szedni? Nem vagyok nagy szakértő de kétségeim vannak afelől hogy ezt kell csinalni.
Hát szerintem, ha a motorolaj belefolyik a motorba, akkor ott a motor kuka, nem lehet leállítani, szétpörög. Én megnézetném valami hozzáértővel.
Mi az a pakolás? Tömítés akar lenni?
Enyhén felcsapott a füst.???
Akkor ott nem kell komplett motort felujìtani.
Persze a szerviznek is megkell élni valamiből.
Nem pörgött szét a motor , ahogy láttam a füstöt egyből megáltam az elso szervizben.4-500 méter mentem kb.
A hibafelmérés annyibol állt, hogy levették a szivótorkot remélem jol mondom, látták rajta az olajsárt ami szerintem az éveknsorán halmozódott fel, és sorolták mit kell kicserélnem.
Egyébént , ha ment is bele olaj csak minimálisan. Megnéztem az olaj szintet és kb ugyanugy volt ahogy beleöntöttem olajcserekor.
Na ezt okozza a turbó hiba,vagy a túl nagy kartergáz,de csak egy szívócső levételénél nem lehet megállapítani,hogy melyik.Mint írtam a 2. válaszomban,hogy nehogy lehúzás legyen belőle,mert nagyon olyan szagúnak érzem így.
Cáfoljátok meg a megérzésemet.
Nézz inkább másik műhelyt és ott mit mondanak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!