Suzuki SX4 S-Cross ellenérvek, alternatívák?
Szeretnék venni egy új autót. Van bármi okom, hogy ne egy Suzuki SX4 S-Crosst vegyek 5.5M Ft-ért (mínusz amit le lehet alkudni a kereskedőnél)? Ezt szeretném, ha tudná:
-Jön a baba, kellene legalább 430-450 liter környéki csomagtartó. Tehát Vitara, Mazda CX-3, Renault Captur kiesik.
-Viszonylag erős motor. Szeretünk utazni, autópályára nem szívesen megyek fel túl gyenge motorral. Az új SX4-ben 140 LE-s motor van ~1200 Kg-ra, ez kb. a minimum.
-Nem lehet szélesebb ~185 cm-nél, és hosszabb 4.5 méternél. Kicsi a garázs, ez van, nem tudok rajta változtatni.
-Jó felszereltség. Jelenleg egy jólfelszerelt 8 éves prémium kisautónk van, megszoktunk dolgokat, mint a fűthető ülések, automata fényszóró, cseppérzékelős ablaktörlő, automata klíma, amit nem adnánk fel szívesen. Az SX4-ben ahogy látom ez mind megvan ezen az áron.
Akárhogy nézem a dolgot, a Suzukinak egyszerűen nincs versenytársa ezekkel a feltételekkel, ilyen áron. Minden amit néztem a kategóriában legalább 1-2M Ft-al a Suzuki ára felett volt. A presztízsre nincs igazán szükségem, legalábbis nem 2M Ft-ért. Hozzá kell tennem, hogy nekem külsőre még tetszik is az S-Cross a facelift óta, de pl. a terepjárási képességei egyáltalán nem érdekelnek, nekem egy Sedan is jó lenne, csak azt nem árulnak.
Tud bárki mondani olyan új autót, ami ezen az áron konkurenciája lehet a Suzukinak? Használt nem érdekel.
Úgy néz ki már döntöttél (és jól), én azért megnéznék egy ilyesmit:
A hangvétellel ellentétben tényleg nem döntöttem még el. Az Opel amúgy érdekes, nem gondoltam rá, köszi, de azért ennyire sok hely még nem kell, nem három gyerek jön egyszerre. :) És a Suzuki ehhez képest legalább autóformájú, nem ilyen kisbusz, plusz Kg/LE arányban jóval erősebb is.
Attól függetlenül, hogy meg van vagy nincs, nem gondolom, hogy 1M nettóra lenne szükség egy 5M Ft-os autó megvásárlásához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!