Mik szükségesek ahhoz, hogy lehessen túrázni egy Aprilia SX 50-nel?
55-60 km/h végű mocival túrázni olyan irreális a mai forgalmi viszonyokban.
Most lehet simsonnal példálózni, de harminc éve trabik mellett jártak és a lada olyan volt mint ma az m5ös.
Kéremszépen,akkor rakd le 125re és ha turazni akarsz vigyél normális motort.
Kb 60 lehet az utazója.
kényelme miatt viszont nem tudom mennyire jó ötlet a hosszú túra vele.
szerintem nagyon max olyan 150kmre lehet használni. Az ugye 60as átlaggal is 2,5óra ami nem kis idő egy kényelmetlen nyeregben.
Sajnos mindkét előttem szóló bölcsen látja a helyzetet, jót akarnak azzal, hogy mem javasolják ezzel a géppel a túrázást.
Én sem javaslom egy ilyen kis mocival a túrázást, na nem azért, mert nem bírja a nyélgázt, hanem te nem bírnád a kényszer üveghangot...ugyanis egy idő után ráérzel arra, hogy bizony tartani kellene a tempót a forgalommal, mert egyébként örök balesetveszélynek vagy kitéve.
Tudom, mert én is túráztam egy 50-es Seyr-Puch géppel. Hiába ment akár 70-et is, a 7 ezres fordulat kikészít. Igazi túraélményt fotelmotor, 400 ccm körül nyújt. Négy ütem, csendes, és ha kell, megy mint a szél.
A kérdésedre válaszolva a nyélgáz 70%-a lenne az ideális, de az már lassú a forgalomban. Életvaszélyes állandóan az út szélén izgulni, pláne kamionok előzésekor keletkező széllökéseket kivédeni.
Az Aprilia mindent kibír, még a tartó nyélgázt is, csak az hosszútávon nem nagy élmény. Tudom, mert körbeutaztam az országot.
Csak nagymotor.
Mlndjuk ezt nem vágom. Utána olvastam a motornak és több helyen azt írják hogy 75-85közt van a vége.
Hogy tud neked 8-9ezres fordulaton 90-95öt menni?
Miért ne? Sok acsarkodó azt hiszi, hogy csak nagymotorral lehet motorozni. Autóval is sokan álva hagynak, mert nem számít nekik a seb.határ. Ahol 90el lehetne menni sokan 130al mennek.
Én is járok 50-es motorral hosszú távon, de abszolút nem érdekel kit tartok fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!