Miért nem terjedt el az Magyarországon, hogy a lámpáknál amikor a zöld lámpa sárgára fog váltani előtte elkezd villogni?
Szerintem nincs sok értelme. A lámpaprogramokba úgyis bele van kalkulálva 1-2 másodperc a "sötétsárgán" érkezők miatt. Csak ne büntessenek a sárga miatt.
A kiegészítő lámpánál (pl. jobbra zöld nyíl) mondjuk tényleg hasznos lenne, ha villogna, mielőtt eltűnik.
Egyébként a sárga hossza a megengedett sebességtől függ.
50 km/h-ig: min. 3 s
60 km/h-nál: min. 4 s
70 km/h-nál: min. 5 s
Svájcban én még nem láttam villogó zöldet.
A villogó zöld egyébként egy érdekes felvetés. Ausztriában van villogó zöld ami jelzi a sárga közeledtét, viszont ez után egy rövid sárga van majd piros. Ezzel ellentétben nálunk hosszú sárga van - általában. Ha leméred stopperral a villogó zöld + sárga majdnem időben közel ugyanolyan hosszú lesz mint a magyar normál sárga.
Ők villogó zölddel előjelzik a rövid sárgát, de általában a sárgán már nem mennek át.
Mi hosszú sárgát használunk, de sokan nem ezen, a piroson is átvágtatnak. :D
Nagyon sok probléma van a magyar közúti közlekedésben, és több fórumon látom hogy ötletesebbnél ötletesebb részmegoldásokat vezetnének be a problémák megoldására,az egyik ilyen a többször visszatérő villogó zöld . A legolcsóbb megoldás a szabálykövető magatartásra való ösztönzés, mert legyünk őszinték a szabálykövető közlekedés az nem nagy divat nálunk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!