Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő után érkezik a...

Mennyi idő után érkezik a csekk ha valakit megbüntettek szabálytalanság miatt?

Figyelt kérdés

Még egy kérdés:

Ha forgalom van, zöld a lámpa át megy, de a zebrán meg kell állni, mert az előtte lévő autótól nem tud tovább menni. Közben pirosra vált a lámpa, és így megy át a kereszteződésen. Ezért megbüntethetnek valakit?

Tudom hogy ilyenkor meg kell állni, és amíg nem tud átmenni a kereszteződésen addig nem kell átmenni a lámpán, de mi van akkor ha valaki még is átmegy és "beragad" a kereszteződésben és addigra pirosra vált?

2019. ápr. 13. 18:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Gyorshajtás kb. 2 hét alatt, gondolom a többi is.

A második kérdésre pedig, valóban, akkor szabad csak behajtani, ha el is tudod hagyni a kereszteződést. Más kérdés, hogy a sok tajparaszt szarik erre, bemegy, megáll a kereszteződés közepén aztán még nagyobb dugót csinál csak. Nyilván melós lenne ilyen helyzeteket figyelni és büntetni a rendőrségnek, ezért úgyse kapsz érte semmit pár dudáláson és bemutogatáson kívül.

2019. ápr. 13. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha fordulsz balra és bemész a kereszteződésbe, megvárod míg a szembejövők elmennek. Ha nem fogynak el akkor nekik hamarabb lesz piros mint neked. Ők megállnak. Ekkor neked még kb 5 mp ig zöld van.
2019. ápr. 13. 20:38
 3/4 anonim ***** válasza:

Az első kérdésre én se tudok pontos választ adni, mert 19 év/~500.000 km alatt szerencsére semmilyen büntetést nem kaptam még.

Ha már bent vagy a kereszteződésben és beragadsz, természetesen ha van rá lehetőséged elhagyhatod, sőt körültekintéssel el is kell, hogy ne okozz dugót. Én így gondolom.

2019. ápr. 13. 21:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Főnökömet bemérték autópályán. A gyorshajtás napjától számított második napon kelt a határozat, postázták a következő napon, és a következő hét ugyanazon napján hozta is a postás csekket, amelyik napon a gyorshajtás volt. Szóval egy hét most az átfutás, ha mondjuk kedden lefotóznak, következő héten kedden a kezedben van a csekk. Gondolom teljesen automatizált a bírsággyár.
2019. ápr. 14. 06:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!