Melyik a legolcsóbb fent tartású autó márka?
Suzuki és bmw nagyjából egy árban van.
Egyébként tapasztalatok alapján a Mercedes-benz, azért mert nem nagyon kell rá költeni.
Nem csak a márkától függ.
Pl. egy pár éves dízel daciába drága lesz minden, míg egy 20 éves 316-os bmw viszonylag olcsón szervizelhető.
Hogy lehet ilyen hülyeségeket kérdezni?
Nekem volt egy Suzukim és a fékerőszabályzó akkor 70000 ft volt hozzá. Ugyanis tönkre ment 5 évesen.
Most Partner van , kiváncsiságból megnéztem, a fékerőszabályzó hozzá 25000 ft. De már jóval öregebb az autó mint volt a Suzuki és még nem ment tönkre.
Mégis mitől függő lenne, ha nem a márkától?
Egy silány márkájú autónál pl. Dacia-nál sokkal olcsóbb egy alkatrész még ujonnan is mint egy premium régi bmwhez.
Az alacsony fenntartású autó ilyen:
- Sok van belőle az utakon. (A pótalkatrész akár bontottként is beszerezhető, a szerelők már ismerik.)
- Egyszerű technológiák vannak benne. (Benzines szívómotort ezerszer egyszerűbb fenntartani, mint egy sokturbós dízelt mondjuk.)
- Nem luxusmárka. (Ezekhez az új alkatrész is luxus árban van.)
- Nem túl öreg, keveset futott. (Egy új(abb) autóhoz nem igazán kell hozzányúlni.)
Szerintem ezeknek a középkategóriás autók népszerűbb modelljei mind megfelelnek. Kerülni kell a prémium német autókat és a sokat futott, kétes eredetű dízeleket és ennyi.
Milyen értékű, korú, teljesítményű autóban gondolkozol?
Mert pl. az Opeleket fillérekből fenn lehet tartani (Astra G, Corsa C és hasonlók pl.) De a legendás VAG 1.9 TDI-k is jól ilyen téren. Újabbaknál a VAG csoport szintén jól, olcsón fenntartható általában
"pl a bmw-nek egy lámpa cseréje benne van több 100 ezerbe"
Ez is egy nagy baromság, ilyen logika mentén nem lehet reálisan gondolkozni, főleg ha hamis közhelyeket puffogtatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!