A TFSI motor valóban nagyon rizikós, rossz döntés lehet?
A legtöbb cikk beszámol arról, hogy az 1.8-as, 2.0-es TFSI motorok abnormálisan eszik az olajat. Ezek tudatában mégis hogyan lehet megvenni egy autót?
Nem akartam 12-13 éves dízelt, merthogy sokat futottak, lehet nem tökéletes az előélete és korosodnak több bajuk lehet. Aztán kinéztem néhány 9-10 év köruli TT-t, de erre meg olvasom, hogy ez is problémás.
Nem tudom most már milyen autót lehet megvenni. BMW-t ne vegyek, Alfát ne vegyek, TFSI motoros Audit ne vegyek...
A benzines BMW-kkel nem nagyon szokott gond lenni, ott inkább csak 1-2 kivételes példa van rá, amelyik motornál szoktak gondok lenni.
Amúgy meg ha nem akarod mindenképp erőltetni az Audi-BMW-Alfa vonalat akkor tényleg lehet válogatni.
Hát nézd azt kell venni ami tetszik. Azt ha behsl kifizetni .
Nekem szerencsém van nincs japán autó fobiam és így tetszik az is ami jó is.
Audibol anno az a5 tetszett azt néztem max 2 eveset kb 40e km-el, de gyanús volt hogy olcsón adtak de nagyon.
Lehet venni mercit meg alfat , de a bajom az, hogy budapesti vagyok az autószerelő árlistájában a nézés menüpont is 10e Ft, emellett szerelgetik de soha nem lesz jó az autó és egy örökös kínlódás nem kell nekem.
De számodra ha tetszik meg kell venni sokan örömmel buzeraljak az autoikat.
Mondjuk ha már Audi akkor miért nem Diesel ? Nekem van munkagépem meg teherautom így én a dieselt azzal tarsitom így személyautóban nem elfogadható.
Nekem beleférne még a Diesel is. Az Alfából csakis az jöhetett volna szóba, de attól félek kicsit. Ahogy írtad is gyönyörű autó, de elég gyakori, hogy elromlik bennük ez az. Egy rosszul karbantartott dízelre pedig lehet is költeni.
Szerintem ha találnék egy olyan TT-t, ami dízel, de máskülönben jó állapotban van, kézi váltós akkor lehet jobban is járnék vele mint a Tfsi-vel, viszont ritkább.
Nekem Scirocco-m van...
2011 utáni TSI-ket lehet venni nyugodtan 1.4 és 2.0 is.
Tt esetében vegyel már benzinest.
Így is eléggé búza auto, dieselben meg már le se tudod mosni magadrol a melegseget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!