Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A TFSI motor valóban nagyon...

A TFSI motor valóban nagyon rizikós, rossz döntés lehet?

Figyelt kérdés

A legtöbb cikk beszámol arról, hogy az 1.8-as, 2.0-es TFSI motorok abnormálisan eszik az olajat. Ezek tudatában mégis hogyan lehet megvenni egy autót?

Nem akartam 12-13 éves dízelt, merthogy sokat futottak, lehet nem tökéletes az előélete és korosodnak több bajuk lehet. Aztán kinéztem néhány 9-10 év köruli TT-t, de erre meg olvasom, hogy ez is problémás.

Nem tudom most már milyen autót lehet megvenni. BMW-t ne vegyek, Alfát ne vegyek, TFSI motoros Audit ne vegyek...

2019. márc. 1. 21:48
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem baj ha tízezrenként megeszik pár decit. De ha ezer kilométer alatt eszik meg egy litert akkor ott már gondok vannak.
2019. márc. 2. 17:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Nem eszik meg 1000 km alatt 1 litert, ez téves infó. 5000 km alatt egy liter esetleg, ha nagyon kinyomod a szemét.
2019. márc. 2. 19:33
 13/14 anonim ***** válasza:
na és mi a helyzet a vezérlésükkel? A folyamatos koxosodas? diohejjal kelljen tisztitani meg ilyenek? Én még mindig inkabb vennék dieselt hisz már ezekbe a tfsi csodákba is kb annyi minden van mint egy dizelbe ( kettöstömegü, turbo, magasnyomásu közvetlen befecskendezés) és pláne ha már német autót nézel abba inkabb a dizel jobb, benzinesbe meg japán. Pl egy 1.6 crtdi vagy egy 2.0 crtdi 140 pacival. Ugyan azok az alkatrészek vannak benne kb mint ezekbe a csoda benzinesekbe csak legalább nem eszi az olajat annyira és jobb a vezérlése és sokkal kevesebbet eszik és valamivel több km-t is fog elmenni, ezek 500 ezreket de többet is mennek. Bmw 2007 utánit ne, dizelei N esek ami brutál költséges és a benzinesei is már N es motormoduak vagyis inkabb azt sem. Merci talán de az se leányálom fentartásu kivéve ha nem egy régi szivodizel E merci.
2021. aug. 12. 17:58
 14/14 anonim ***** válasza:
Alfa: 1.9 jtd még talán vagy a 2.4jtd vel de hengerfejfelujitás a 2.4 esnél benne lehet a pakliba, benzines twinspark szintén inkább ne.
2021. aug. 12. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!