Mennyi az a tulajdonosszám amire még azt mondjátok elfogadható egy autó vásárlásakor?

Normális esetben hozzá lehet jutni ehhez az infóhoz egyáltalán? Kérdeztem már le pár adatot az új rendszerben de nem figyeltem ez szerepel-e benne. :)
Szerintem nem lényeges.
Eddigi tulajdonosok számát megtudod nézni, termeszeteden ha adott a rendszáma az autonak:)
Es egy premiumkategorias autonal pld Mercedes, mennyire sok monsjuk egy 10 tulaj 2006 óta?:)

A gépjármű adatlekérdezés nagyon bhasznos, de a rendszer nem tökéletes.
Sok még a hiányos adat a futás-teljesítmények rögzítésénél (sajnos kijátszható lesz az is, ha valakinél az lesz a cél), de a tulajdonosok száma is lehet megtévesztő.
Megtévesztő lehet az is, hogy pontos a rendszer... egy lízinges, vagy hitelre vásárolt autónál a törlesztés alatt a hitelező nevén van az autó, így a rendszer mutathat több tulajdonost is úgy, hogy az autó szalonból került az eladóhoz.
Az se mindegy, hogy egy 4-5 éves, vsgy egy 15-20 éves autónál mutat a rendszer nagyon sok tulajdonost, ami inkább elgondolkoztató lehet, ha az utóbbi években gyakori volt a tulajdonos váltás... elgondolkoztató lehet, de az se bizonyít semmit.

Eddig 1 és 0 tulajos autókat vettem.
De ne a rendszám lekérdezőből indulj ki! Már korábban is leírtam egy kérdésnél, ha pl tesztautó, céges autó volt, vagy hiteles, akkor lehet hogy 1 max 2 használója volt az autónak, papíron meg pl 6 év alatt volt elviekben 10 tulajdonosa.
Szóval azt nem kell készpénznek venni. Minél több (gyakorlati) tulajdonosa volt egy autónak annál nagyobb az esélye valamilyen sumákolásnak. De ez sem törvényszerű, biztosan van számos kivétel.
Én személy szerint nem vennék már használtan autót, de ez meg már egy másik kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!