Üzemanyagköltséget hogyan kell kiszámolni?
Nem volt még ilyenben részem. Viszek magammal egy lányt, megosztozunk a költségen, de nem tudom, hogy hogyan számoljam majd ki.
Eleve nem lesz üres a tank, amikor fullra fogom tankolni.
Durván 600km-t utazunk, kb. 7,8-at fogyaszt az autóm.
Hogyan kell majd vele ezt elrendeznem?
Ez körülbelül általános iskolás matek.
Ha feltételezed a 7,8-as fogyasztást és azzal akarsz számolni:
6 * 7,8 = 46,8. Ennyi litert fog valószínűleg fogyasztani az autó 600 km-en. Azért 6-al szorzod meg a 7,8 litert, mert az 100 km-re való átlagos fogyasztás, és ugye 6-szor mész 100-at.
Ezt a 46,8-at felszorzod a benzin árával. Te tudod hogy mennyiért tankolsz, én most 350-et mondok, csak mert sajt.
46,8 * 350 = 16380 forint. Ez az összes benzinköltség. Ha ő állja a felét, akkor ezt elosztod kettővel, tehát 8190 forintot fizet ő neked.
Ha mindent feleztek akkor ő állja a benzin árát a tied pedig a többi költség . Kérsz 20 ezret és elvan rendezve.
Tudom mindjárt jönnek hogy ez nem így van , mert ez sok.
Ha már pézt kérsz akkor fifti-fifti legyen.
"Lány vagyok, köszi :) Az jó ötletnek tűnik, hogy amikor indulunk, akkor a teletankolás árát elfelezzük, meg ahová megérkezünk ott is teletankolom, majd ott is felezés."
Mennnnnyire tudtam, hogy nem fogod érteni... Mi a francért fizetne az utas az indulás HELYÉN történő tankolásért? Azért kell az ELEJÉN TELE tankolni, hogy tudd literre ponosan, hogy mennyi van benne. Ha odaértetek és MEGINT TELE töltöd, akkor annyi liter fog belemenni, amennyit használtatok. Ez a TÉNYLEGES fogyasztás. EZT kell felezni, az első tankoláshoz SEMMI köze.
Te nem azért nem érted ezt, mert lány vagy, hanem mert szimplán buta mint a sár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!