Kaptam egy üzenetet, hogy fizessek 200 ft.-ot és a bónuszom a következő ciklusban 2 fokozattal lejjebb kerül. Én úgy tudom, hogy nem kell fizetnem, hanem következő évtől a bónuszom visszaesik 2 szintet és a biztosítási díj ennek a különbségével fog nőni... Én tudom rosszul, vagy palira akar venni a biztosítóm?
2019. ápr. 12. 18:30
1/8 anonim válasza:
Ha visszafizeted a biztosítónak azt az összeget amit ők kifizettek a károsultnak, akkor nem módosul a bónusz fokozatod. Kis összegű kárnál megérheti. De ez csak egy lehetőség, nem kötelező élned vele.
2019. ápr. 12. 19:08
2/8 anonim válasza:
Ne fizess semmit!
A balesetmentességi bónuszod akkor is elvehetik, és drágul a díjad.
2019. ápr. 12. 19:14
3/8 A kérdező kommentje:
"A balesetmentességi bónuszod akkor is elvehetik, és drágul a díjad."
Pont ez a probléma, hogy fizetnem kell és így is csökken a bónusz. Ha csak fizetnem kellene és a bónuszom változatlan maradna (tehát a biztosítási díjam nem nőne), akkor ezzel még nem is lenne probléma.
... de megteheti azt, hogy kifizetteti a kárt (vagy egy részét) és mégis 2 szintel csökkenti a bónuszt?
(Mert ugye alap esetben nem kellene fizetni semmit, csak a következő évi biztosításnál csökkenne a bónusz és ezzel egyenértékűen növekedne a biztosítási díj. Én legalábbis így tudom.)
2019. ápr. 12. 19:37
4/8 anonim válasza:
nem kell fizetned, illetve ne fizess, mert ez egy vagylagos ajánlat...vagy fizetsz,akkor marad a bónusz, vagy nem, de akkor kettőt visszalépsz.
Velem is eljátszották ezt, nem fizettem, a bónusz kettőt visszaesett...és akkor mi van? Azért vannak, hogy baj esetén fizessenek helyettem, illetve helyetted..
Ez csak egy lehúzós/behúzós duma.
2019. ápr. 12. 19:50
5/8 A kérdező kommentje:
Azt a gond, hogy a "vagy" lehetőség kimaradt... Küldtek egy csekket + közölték, hogy a bónusz vissza fog esni. Nekem pont ez a problémám. Akkor ilyet nem tehet a biztosító, ugye? Egyébként K&H biztosító, B01-ben vagyok és kárt eddig nem okoztam, most sem teljesen én voltam a hunyó, de nem ez a lényeg. Első autó. 2 éve van meg, azóta ennél a biztosítónál vagyok, díj elmaradás sosem volt. Ezért nem látom semmi okát ennek a dolognak.
2019. ápr. 12. 21:14
6/8 anonim válasza:
A csekket csak azért küldték mert befizetheted, nem kötelező.
2019. ápr. 13. 02:16
7/8 anonim válasza:
De 200 ft az most mi, nem elírás ez?
2019. ápr. 13. 09:46
8/8 A kérdező kommentje:
200 ezer ft. Felkerestem a biztosítót, elnézést kértek és az álltalatok is említettel áltak elő... Tehát vagy fizetek 200 ezret, vagy ugrik a jelenlegi bónusz besorolásom. Azért így már mindjárt más. Kifizetem és kész. Bár nem kimondottan én voltam a baleset okozója, bizonyítani sajnos nem lehet. A jövőben emiatt inkább beszerzek egy kamerát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!