Hogy lehet az, hogy egy közismert japán motorolaj márka hazai importőre drágábban ad egy adott típusú motorolajat első kézből, mint egy webáruház?
Figyelt kérdés
Az árkülönbség 4.000 forint, amit nem igazán értek, hogy hogyan jön ki? Hogy tudja ugyanazt az olajat egy webshop ennyivel olcsóbban adni? Ráadásul az importőrnél??? Nem fér az agyamba.2019. ápr. 10. 18:48
21/22 anonim válasza:
"A külföldről legálisan vásárolt olajat egyszerűen nem lehet olcsóbban adni úgy, hogy azon profit is maradjon."
Azt nem írom le, hogy melyik cégnél és melyik olajmárka, de nagyjából 10 évvel ezelőtti történet: full beszerzési áron kellett leszámláznom (ekkor kirendeltség-vezető voltam) egy középvezető számára 5W-30-as szintetikus olajat. Hidd el, nagyon-nagyon meglepődtem akkor az árrésen! Gondolj egy nagyságrendre, és ha azt elosztod mondjuk kettővel, akkor még lehet, hogy mindig nem jársz a közelében. :-)
22/22 A kérdező kommentje:
Azt nem fogom megtudni, hogy az olaj, aminek literje 3000 forint, azt a gyártó mennyiért állítja elő nagyüzemi szinten. Lehet, hogy 500 forint, amiben már benne van az összes költsége. Ennyi erővel egy viszonteladónak árulhatja 1000 forintért is, meg 2000 forintért is. Ha 1000 forintért adja el neki (mert akkora forgalma van, hogy "jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint" elvén így is megéri neki), akkor simán eladhatja nekem 1500 forintért literjét. Így hihetőnek érzem. Gondolom az Adidas cipőket sem kell bemutatni, amit a boltban 20.000 forintért megveszel, és Kínában gyerekek segítségével rakják össze 1000-2000 forintért. Vagy annyiért se. Persze ez most csak spekulálás, de hát ki tudja mi a valóság.
2019. ápr. 17. 09:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!