Miért villan fel az olajnyomás lámpa?
Lehet kopott a motor vagy híg az olaj , de az is lehet hogy a szivattyú már nem tökéletes.
Megkellene mérni hogy amikor elalszik a lámpa akkor megvan e a megfelelő nyomás. Az is lehet hogy így elmegy még nagyon sokáig.
Eddig nem csinálta?
Ha hirtelen lett ilyen , az akkor hibára utal.
Ha jó olajat tettél bele,akkor próbálj meg csak egy olajszűrőt cserélni. Lehet eltömődött vagy selejtes.
Ezt meguszod pár ezerből,minthogy szétdöntsd a motort és a végén vállvonogatás. Ha szuvattyú haldoklik,az a pár ezer forint nem lesz költség
Szűrő is az olajjal együtt volt cserélve, Castrol Magnatec 10w40 került bele egyébként. Hirtelen jelentkezett, eddig nem produkált hasonlót a gép.
Akkor mi lenne az elsődleges mozzanat? (Elsőkörben magamnak intézem a dolgokat, szerelőhöz csak ha nagyon muszáj, akkor viszem)
Lehet elszállt valamelyik hajtókar csapágy.
Ilyen olaj nyomás eséseket motor mechanikus hibája szokott okozni
Nem zörög?
PL: ha magasabb fordúlatszámon zörög(csapágyhang)akkor a motor kezdi megadni magát.
De ha mázlid van csak valami bagatel hiba lehet(de szerintem nincs mázlid)
Kezd el másik autót keresgélni...
Szerintem próbálkozz egy szűrőcserével,mielőtt még szétszeded a motort. Én már jártam MAN szűrővel,hogy olajcsere után 100km és ugyanígy világított az olajnyomás. Selejtes volt a szűrő,alacsony fordulaton nem volt olajnyomás. Nem nagy összeg.
Ha tovább világít,mérd meg az olajnyomást,aztán lehet szétdönteni.
Elsőre leveszed az olajteknőt,megnézed a olajfelszívó cső végén a "zuhanyrózsát" az is el szokott tömődni az olajsártól. Aztán mehetsz tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!