Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen Tárcsához milyen...

Milyen Tárcsához milyen fékbetétet válasszak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Tisztában vagyok vele, hogy egyáltalán nem mindegy hogy adott tárcsához milyen fékbetétet választok (vagy adott betéthez milyen tárcsát), de mi alapján döntsek? Sima városi használatról lenne szó.
2019. ápr. 9. 20:27
 1/7 anonim ***** válasza:

"egyáltalán nem mindegy hogy adott tárcsához milyen fékbetétet választok"

Mitől annyira tiszta ez számodra? Számomra egyáltalán nem az, pedig huszonéve értékesítek alkatrészeket. Városi legendák persze mindig vannak, illetve "okosak", akik mindig megmondják a tutit. Na, ők eddig életükben jó, ha 2-3 féle féktárcsa-fékbetéttel találkoztak eddig. Való igaz, hogy sokan nem szeretnek bizonyos típusokat. Ám pont ugyanannyian vannak, akik pont azokra a bizonyos fék-márkákra esküsznek! :-) Szóval valaki utálja a Ferodo márkát, más szerint tökéletes. Valaki csak Textart szerel be, más szerint a Textar szar (mert egyszer volt vele valami problémája). És így tovább, mindig találni fogsz olyan szerelőt, aki utál egy bizonyos márkát, mást pedig istenít. És ugyanez igaz a féktárcsa-fékbetét kombókra is.

2019. ápr. 9. 21:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem válaszolónak.
2019. ápr. 9. 21:51
 3/7 anonim ***** válasza:
Gyári
2019. ápr. 10. 06:41
 4/7 A kérdező kommentje:
Tehat igazabol mindegy?
2019. ápr. 10. 08:10
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha azt akarod, h jól fogjon és biztonságtudatod is legyen, érdemes vmi neves gyártó termékét venni.

Autótípusfüggő, de általánosságba véve a legjobbak közé sorolható az Ate, Trw, Zimmermann, ezek sok autógyár gyári beszállítói, aztán ott a textar, sokan esküsznek rá, nekem nincs jó tapasztalatom vele, úgyhogy én nem ajánlom, pedig ő is gyári beszállítója több gyártónak is.

2019. ápr. 10. 09:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Ami egyedül fontos: olyan márkájú betétet vegyél, mint amilyen márkájú a tárcsa is. Nem minden esetben, de elő szokott fordulni hogy az eltérő márkák termékeit ha összeházasítjuk akkor hangos lesz a fék, síró hangja lesz a betétnek elég sokáig - nem tudom miért, biztos nem egyforma a keverék minden gyártónál.

Ez ilyen vagy - vagy, ezért célszerű nem mixelni.

2019. ápr. 10. 12:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Utolso: pont erre gondoltam (csak rosszul tettem fel a kerdest), hogy szabad e tarcsat es betetet valasztani kulonbozo gyartotol. Koszi mindenkinek!
2019. ápr. 10. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!