Ti hány fokos külső hőmérsékletnél kapcsoljátok be a klímát?
Attól is függ, hogy besüt-e a nap vagy sem.
Ha telibe, tartósan besüt, akkor olyan 20 fok körül, árnyékban csak ilyen 27-28 fok körül.
Nem csak hőmérséklet függő, de jellemzően 20-22 fogos kinti levegő mellett még nincs rá szükségem.
Kivétel lehet pl a tűző tavaszi napsütés, ezen magam is meglepődtem. Ha 4-en vagyunk a kocsiban és ablakok felhúzva, betűz a tavaszi nap, akkor hiába van kint csak 20-22 fok, az utastér így is felmelegszik, illetve a közvetlen bőrt érő napsütés emeli a hőérzetet ezért van, hogy a komfort szellőzés mellett csak klímával érhető el.
"bár a lehúzott ablak se sokkal jobb, nem beszélve az említett egészségügyi kockázatokról."
A huzatnak is van egészségügyi kockázata meg a klímának is. Előbbitől én pl. soha nem szenvedek, de még csak nem is tapasztaltam huzat miatti egészségügyi problémát, de elhiszem, hogy van aki erre érzékeny.
Van aki meg pont a klíma miatt tud irdatlanul megfázni. Én is ilyen vagyok, így 24-26 fok alá csak ritkán és rövid időre állítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!