Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvertek használtautó vásárlás...

Átvertek használtautó vásárlásakor, van rá mód hogy az eladó visszatéritse a vételár egy részét ami fedezi az autó javittatását? Tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés
100ezer forintért vettem egy 95ös F Astrát. Ez az első autóm, és sajnos nem értek az autókhoz. Az eladó szerint korának megfelelő, használható allapotban volt az autó, ám pár nap múlva ennek az ellenkezője derült ki. Olajat. fékeket, gyertyákat, lengéscsillapitókat, futómüszilenteket, akkumlátort, és vizpumpát is cserélni kell benne. Mindez hatalmas költség, és az átirás után már nem maradt pénzem a javittatásra, igy most ittvagyok tehetetlenül, a pénzem elúszott, és még autóm sincs. Az eladó csak úgy hajlandó visszaadni a pénzem ha újra kifizetem az átirás költségét. Kihez fordulhatok ilyen estben?

2019. ápr. 8. 15:29
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
71%

Te most vagy troll vagy, vagy tényleg nem vagy tisztában egy autó fenntartási költségeivel.

Nettó százból nem lehet fenntartani egy autót. Kettő, kettőötven a minimum, amikor meg lehet fontolni egy kb. fele ennyi idős autó megvásárlását.

Mit fogsz csinálni, ha olajat kell cserélni legközelebb? Ha kiég a fényszóróizzó? Ha defekted lesz?

Aki autót tart, annak legyen kéznél tartalékban bármikor hozzáférhetően legalább 200 ezer, váratlan kiadásokra. Mert váratlan kiadás az lesz, bőven.

Valaki elhitette veled, hogy megveszed, tankolod, és ennyi? Mivel feltételeztem, hogy nagyon keveset fogod használni, azért írtam fentebb havi harmincat költségnek.

Egy tizessel fiatalabb, és rendszeresen karbantartott kocsinál (saját) évi 9000 km-nél havi 35000-be volt 2015-ben, 2016-ban ezerrel több kilométer, és a havi költség már 43000, mert épp abban az évben kellett vennem egy szett gumit.

Gondolkozz el azon, hogyan szabadulj meg az autódtól minimális bukással. Ha nem teszed, anyagi csődbe jutsz.

Ez tény, lehet érte utálni, de ez van.

2019. ápr. 9. 13:02
 22/26 anonim ***** válasza:
Jajj, ne bántsátok már ennyire szegény gyerek :) Így is van elég baja :DDD
2019. ápr. 10. 02:26
 23/26 anonim ***** válasza:

"Egy egész hónapig ingyen kell dolgoznom emiatt"

Nem kell ingyen dolgoznod, most egy ideig azért dolgozol, hogy rendbe tudd rakatni az autódat.

Más csóró is van a világon, pont nektek való az ilyen százezres kategória, csak nem kell rinyálni, ha ezen is kell javítani valamit.

Ha pedig csóró vagy, keress olcsóbb szerelőt, vehetsz bontott alkatrészeket, olajból se kell a legdrágább, sokat spórolhatsz.

2019. ápr. 10. 07:28
 24/26 anonim ***** válasza:

Csak kiderül egyszer, hogy troll, vagy nem troll:

Szóval, barátom, százezret spóroltál fél évig, ennyibe került az autó. És ki fizette a többit, és mennyi volt?

Ilyesmik, mint eredetiségvizsgálat, vagyonszerzési illeték, új forgalmi és törzskönyv.

Én tudom mennyi volt (vagy lett volna, ha trollkérdés) mindkét motorváltozatra, és te meg tudod mondani kapásból?

Erre honnan volt lé?

2019. ápr. 11. 17:41
 25/26 anonim ***** válasza:
Mi újság kérdező? :D
2019. okt. 12. 12:32
 26/26 anonim válasza:
!!!
2020. jan. 28. 03:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!