Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Átvertek használtautó vásárlás...

Átvertek használtautó vásárlásakor, van rá mód hogy az eladó visszatéritse a vételár egy részét ami fedezi az autó javittatását? Tehetek feljelentést?

Figyelt kérdés
100ezer forintért vettem egy 95ös F Astrát. Ez az első autóm, és sajnos nem értek az autókhoz. Az eladó szerint korának megfelelő, használható allapotban volt az autó, ám pár nap múlva ennek az ellenkezője derült ki. Olajat. fékeket, gyertyákat, lengéscsillapitókat, futómüszilenteket, akkumlátort, és vizpumpát is cserélni kell benne. Mindez hatalmas költség, és az átirás után már nem maradt pénzem a javittatásra, igy most ittvagyok tehetetlenül, a pénzem elúszott, és még autóm sincs. Az eladó csak úgy hajlandó visszaadni a pénzem ha újra kifizetem az átirás költségét. Kihez fordulhatok ilyen estben?

2019. ápr. 8. 15:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Akinek nincs pénze az ne autót hanem biciklit vegyen...

Van olyan,hogy biztosítás,adó és ezekhez még be se kell indítani az autót. Amint beindítod és használni kezded jön olyan,hogy üzemagyagköltség,alap karbantartás (olaj csere,szűrőcsere) és akkor a hibák miatti. Aztán akkor tegyünk említést egy lényeges dologról is amik szintén pénzbe kerülnek,jó gumik az autón...

Ilyeneket az előtt kellene belekalkulálni a dolgokba mielőtt autót vesz az ember és úgy átgondolni,hogy akkor tényleg autó legyen vagy bicikli

2019. ápr. 8. 16:50
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de te valahol nagyon a saját kis álomvilágodban élsz, ha azt gondoltad, hogy százezerért veszel egy autót aztán majd vígan furikázni fogsz vele, több pénz nem is kell rá.
2019. ápr. 8. 16:55
 13/26 anonim ***** válasza:
65%
te jó isten, mondd, hogy csak troll vagy
2019. ápr. 8. 17:07
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak ennyit kell ? Mazlista vagy ugye tudod ?
2019. ápr. 8. 17:17
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha igaz a sztori,akkor örülök.

Hogy nemlesz mégegy szemétdomb a közutakon.

Százan leírták előttem,akinek majomra telik,teljen banánra is!

2019. ápr. 8. 18:02
 16/26 anonim ***** válasza:
100 ezer forintért te autót vártál??? ráadásul olyat ami működik is megfelelően??? egyébként ez nem hatalmas költség. mondjuk 300ért lett volna olyan amiben ezek jók. De még az sem költségmentes. Akinek nem telik rá az ne vegyen "autót".
2019. ápr. 8. 18:46
 17/26 anonim ***** válasza:
82%

Ébredj fel, a mesének vége, üdv a való világban!

"Nekem sajnos a száz ezer, kimeriti a "vagyon" fogalmát. Fél évig spóroltam, "

Szóval te fél évig spóroltál össze százezer forintot. Vagyis havi tizenhétezer forintot tettél félre. És erre vettéé autót. Gratulálok. Ennyiből havonta egyszer megtankolhatod, és feltöltheted az ablakmosó tartályt.

Ki fogja fizetni a teljesítményadót? Mi lesz ha be kell fizetni a kötelezőt (kb. 50 ezer erre az autóra friss jogsival bónusz nélkül), mi lesz ha kell rá egy szett gumi? Az is lesz vagy 80 ezer, ha nem hulladékot akarsz.

Egy ilyen autó fenntartása havi egy tankolással számolva minden egy év alatt felmerülő költséget visszaosztva egy hónapra kb 30-ban lesz, mert valami javítani való mindig lesz rajta pár havonta. Hol egy kerékcsapágy, hol valami elektromos bibi, bármi... egy tíz évvel fiatalabb "soseromlikel" Suzuki is folyamatosan kéri a pénzt apróságokra.

Ha csak százezer forintod volt, akkor éves tömegközlekedési bérletet, vagy egy robogót kellett volna venned.

2019. ápr. 8. 21:11
 18/26 anonim ***** válasza:
Egyszerűen az agyamat eldobom. Komolyan az emberek csak hasracsapásra vesznek autót? Ha utánaszámolsz ahogy az előző válaszoló tette, akkor kijön az, hogy egy autó fenntartása roppant drága (szerintem még alá is becsülte a fenntartási költségeket egy hónapra vetítve). Csak hát ez ugyan úgy nem realizálódik sokakban, mint ahogy pl. a dohányosok sem számolnak utána, hogy mennyit füstölnek el, meg a kezdő alkoholisták sem mennek utána, hogy a munka utáni "csak két sör a krimóban" hány százezret visz el évente.
2019. ápr. 8. 22:07
 19/26 A kérdező kommentje:
Vidéken élek, és 100ezret keresek havonta. Egy egész hónapig ingyen kell dolgoznom emiatt. Tudom, hogy ez másoknak nem sok pénz, és csak legyintenek rá de nekem sajnos csak ez jutott. Tisztában vagyok vele, hogy csóró vagyok és emiatt nincsenek is nagy elvarasaim az autó iránt, csupán annyi hogy megfelelően működjön. Nincs szükségem klimára, hifire, tolatókamerára és egyéb luxusra.
2019. ápr. 9. 11:45
 20/26 anonim ***** válasza:
Havi 100 ezer forintos fizetésre miért vettél autót? Ennyiből nem fogod tudni fenntartani, ha mellette nem akarsz éhenhalni.
2019. ápr. 9. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!