Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen motorral szerelt audi...

Milyen motorral szerelt audi A5-öt erdemesebb venni 2010-es evjarat közül?

Figyelt kérdés

Manualis valtosat szeretnek, es 2.0 gondoltam.

Jelenleg egy

140lovas autom van szinten 2.0,

ugy lattam ezek 179 es 211lo. Az bar boven fejlodes lenne.

Jó par evben gondolkozok, tehat fenntartasa sem utolsó.

Illetve erdemesebb 4 kerek meghajtásut venni? Tudom egyértelmu h mindenben jobb, de nem lenne anyagi csőd?

Kérem csak olyanok irja akik szemelyes tapasztalatuk van e teren es meg szamtalan szerelovel, ismerossel, forumokon is utana fogok kérdezni.

2019. ápr. 6. 17:07
 1/9 anonim ***** válasza:

Mindenképp manuálist, mivel az Audi automatája egy kula.

A 3 literes dízelük nagyon megbízható és kemény cucc én biztos azt venném.

És mindenképp összkerékkel, mivel nem kell kigyorsításnál attól félned, hogy kifarolsz vagy télen korcsolya. Ha gondod lesz az autóval az nem a Quattro hajtás lesz nyugi :)

De óvatosan vannak amik szeretik enni az olajat.

2019. ápr. 6. 18:39
 2/9 anonim ***** válasza:
Ezekben milyen automata van? Ha DSG akkor nyugodtan megveheted, jó váltó. Triptronic már neccesebb. Egyébként én 3.0 TDI-vel venném. (Nekem is 140 lóerős TDI van most) Egyértelműen mi mindenben jobb az összkerék? Normál használat mellett gyakorlatilag átlag sofőrnek teljesen mindegy hol hajt az autó. Normálisan, ésszel közlekedve egyszerűen nincs jelentősége.
2019. ápr. 6. 21:01
 3/9 anonim ***** válasza:

"Audi automatája egy kula." Ezzel csak azt sikerült kijelentened, hogy a PDK-n kívül minden automata váltó szar.

" nem kell kigyorsításnál attól félned, hogy kifarolsz "

Kifarolsz egy elsőkerekessel? Kérelek taníts.

2019. ápr. 6. 21:18
 4/9 A kérdező kommentje:
Manualis lesz az fix. Benzinesen filoztam, mert havi 1000km mennek. Alaphangon. Ehhez bejonnek a kirundulgatasok, stb. Szoval olyan évi 20-30E kozt lenne a km. Munkaba jarashoz is szükséges lesz ami, 28km, kb 7-8km a város. Erdemes ilyen kmre is dizelt venni? Reszecskeszuro stbnek nem tesz kárt ennyi km?
2019. ápr. 8. 13:23
 5/9 A kérdező kommentje:

Na most csinaltam egy kis összehasonlítási alapot.

3.0 tdi quattro 265le 500nm 6,1s 0-100km/h

3,2 fsi quattro 265le 330nm 6,1s 0-100km/h

2.0 tfsi quattro 211le 350nm 6,5s 0-100km/h

Ha most nezem a fogyasztást,műszaki adatokat, auto súlyát/ nm es loero eloszlast. És az altalam írt felhasználast, akkor a 2.0 tfsi valtozat lenne nekem a celszeru valasztas. Mivel egy huzamban kevés km mennek. Ugy gondolom így a dizeles változat nem lenne tul jo a kocsinak.

2019. ápr. 8. 14:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Most olvastam, hogy pont ezen evjaratoknal 2.0 motornal olajfogyasztasi problémák vannak. Hat ez nem jo hír..
2019. ápr. 8. 14:39
 7/9 anonim ***** válasza:
TFSI Hungary csoport FB-on, ott megmondják hogy mire készülj és melyik motorkódot érdemes nézegetni.
2019. ápr. 8. 19:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi.
2019. ápr. 8. 21:22
 9/9 anonim ***** válasza:
Erre pont jó a dízel
2019. ápr. 8. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!