Miért pont a BMW autótípust vezetők a parasztok?
Miért nem egy Suzukival tolakodnak, furakodnak, villognak, dudálnak, üvöltöznek stbstb.
Suzuki helyett írhattam volna akár bármi más típusú autót is.
Mi az ami feljogosít erre a fajta viselkedésre?
Illetve, ti hogy írnátok le egy BMW sofőrt?
Utolsó:
Ilyen kontextusban mi a különbség egy Dacia Logan és egy BMW között?
A prémium márkák vásárlói között van egy X százalék, ami sötétparaszt. Persze ez rögtön szemet szúr nekünk ha X-5tel csinálja.
El kell hogy szomorítsalak, a parasztok nem CSAK BMWvel járnak, mindenféle autómárka tulajdonosainál megvan közel ugyanez a százalék, csak arra nem annyira figyelünk fel.
Az 'ebben a kontextusban' alatt azt értettem, hogy jelen esetben a sofőr személyiségére öszpontosítunk.
Próbálj meg a Dacia Logan helyére egy olyan autót behelyettesíteni, ami teljesítményben, árban, illetve egyéb jegyekben majdnem azonos.
Nemzeteken átívelő sztereotípia... amihez sokan szívesen adnak is alapot. :D
Ha értesz angolul:
Amúgy az utóbbi hetekben lényegesen több bunkó audishoz volt szerencsém, mint BMW-shez. De akadt Volvo-s is. És a SUV-okban csücsülő hölgyek sem épp az előzékenységükről híresek.
Szerintem nem sokkal rosszabbak, mint pl. a beképzelt toyotások vagy a tahó új skodások. Ezt főleg a sztereotípia erősíti fel.
De az is igaz, hogy a bunkó, erőszakos emberek körében az autó az egyik fő státuszszimbólum. Így az ilyen emberek előszeretettel vásárolnak prémiummárkákat, elsősorban bmw-t. Ezeknek az embereknek a társaságában egy dacia cikinek számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!