Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan tudom egy motorkerékpár...

Hogyan tudom egy motorkerékpár papírjait megszerezni?

Figyelt kérdés

Van egy yamaha dt 125 motorom, ami ilyen szegről végről került hozzám(nem loptam)

A problémám az hogy szeretném használni forgalomban szabályosan ahogy kell mindennel.

De műszakiztatni sem tudom papírok nélkül.

Esetleg motorszám és vázszám alapján lehet valamit kezdeni vele?

Yamaha szóbaáll velem? Ad ki infót hogy ki volt az első tulajdonos? Vagy ezek alapján van valami adatbázis amiben kereshetek?

2019. ápr. 2. 11:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Fölösleges.

Az okmányokat pótolni csak annak tulajdonosa tudja, arról pedig az okmányiroda akkor sem adhat ki adatokat másnak, ha a rendszerben benne van a tulajdonos adata.

Nem te loptad, de lophatta más elv miatt, ha a járműnek nincsenek meg a papírjai, az már csak fém és műanyag halom - lehet donornak, alkatrésznek jó, de forgalmi engedélyt nem adnak utólag hozzá.

2019. ápr. 2. 13:46
 12/19 anonim ***** válasza:

11.-nek.

Ez így nem igaz!

Konkrétan tudok legálisan forgalomban lévő, hazai, 2.vh.-s német motort.

Gondolod, hogy az SS adott utólag igazolást és forgalmit és írt adásvételit?

2019. ápr. 2. 13:51
 13/19 D. Brasco ***** válasza:
12-es azert az ilyen különleges eseteket nem kell ide keverni...jelenleg ugyanis arrol van szó,hogy a kérdezőnek van egy motorja a diófa alá letámasztva amihez ő és/vagy az előző tulajok ki tudja hogyan jutottak hozzá,mert hogy semmilyen papírja/rendszáma .....egyszóval semmilye nincs!Erre neked a büdös életbe senki semmilyen papirt nem fog kiallitani!
2019. ápr. 2. 14:06
 14/19 A kérdező kommentje:
De ez a mutyi országa, csak van rá valami mód.
2019. ápr. 2. 14:13
 15/19 dirtboy ***** válasza:
Igen a mutyié, de a mutyi nincs ingyen. Az mutyizik akinek van mit a tejbe aprítani. Azért is mondtam hogy drágább lenne a papírozás minz venni egy másikat megfelelő okmányokkal.
2019. ápr. 2. 16:21
 16/19 A kérdező kommentje:
Ha tegyük fel lenne pénzem rá akkor hogyan lehetne pénzel ezt megoldani?
2019. ápr. 2. 16:35
 17/19 anonim ***** válasza:

Írtam már!

Keress egy felújító műhelyt a neten és kérdezz rá, hogy náluk mi a menete!

Vagy írd ki ez a kérdést veterán motoros fórumokra!

2019. ápr. 2. 16:40
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hasznos válaszokat kaptam.
2019. ápr. 2. 20:42
 19/19 anonim ***** válasza:
Az első választ szerintem ne vedd komolyan, közokirat-hamisítást a törvény bünteti... Se adásvételi, se törzskönyv, se rendszám? Szerintem ezt már nem fogod tudni legálisan közúton használni. Vagy ha igen, nem éri meg azt a pénzt és ráfordított energiát. Még ha valami ritkaság lenne, talán, ha van rá pénzed.
2019. ápr. 3. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!