Több éves akkumulátornak lehet szaga? (részletek lent)
Figyelt kérdés
12 éves Suzuki Swift autómban ez a második aksi. Jelenleg már ez is elmúlt 6 éves. Kb. az utóbbi 3 hétben veszem észre azt, - bármennyi kilométert mentem az autóval, lehet, csak 4 km-t -, hogy amikor leparkolok az kocsival, a motorház bal oldala felől mondhatni "büdös" szagot érzek. Ha jellemezni kellene, úgy mondanám, hogy valamifajta savnak a szaga. Nem olyan erős, mint pl. a kénsav, de savas szag. Elképzelhető, hogy az akkumulátor a végét járja? Felnyitottam a motorház-tetőt és az aksi bal sarujánál sárgás színű porral terített minden. Az autó egyébként egy pöccre indul. Ha beviszem szervizbe, ott csak azért, amiért begurultam, már 5 ezer Ft-ot kérnek. Esetleg valaki tudna ebben segíteni?2019. ápr. 1. 14:58
1/5 anonim válasza:
Nem igen van az akkunak szaga, mégha rossz akkor sem.
Valami mást érzel te, nézesd meg inkább.
2/5 Szecessziós Vájling válasza:
Igen, lehet szaga az ólom-savas akkumulátoroknak! A sárgás cucc az akkusarun valószínűleg szulfátosodás jele, nagyon rövid utakra használod a kocsit és ezzel kinyírod az akkut. 6 éves akkut én már nem próbálnék mentegetni, ha van rajta varázsszem azt nézd meg, de valószínűleg jobban járnál hamarosan egy új akkumulátor beszerzésével.
3/5 A kérdező kommentje:
Valóban, általában csak rövidebb távokon közlekedek vele, zömmel városon belül (nem Budapest). Az aksi márkája - eddig kerestem, de megtaláltam a garancia levelet - EXIDE.
Köszönöm gyors és segítő válaszotokat, egyébként én is úgy gondoltam, jobban járok, ha kicseréltetem egy új akkura, mert az előző is egyik napról a másikra halt meg.
2019. ápr. 1. 15:38
4/5 anonim válasza:
Szaga esetleg akkor lehet ha folyamatosan túltölti a generátor. Egyébként érdemes lehet a sarkokat megtakarítani.
5/5 A kérdező kommentje:
Ha túltöltődik az akku, úgy az a generátor hibája? Vagy én például állandóan világítás használatával közlekedek, városon belül és nappal is. De ez úgy gondolom, nem lehet a jelenség oka. Vagy igen?
2019. ápr. 1. 21:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!