Miért mentek fel így a használtautó árak?
6 éve bátyám vett egy 2002-es, 1,4-es benzines, szinte tökéletes állapotú Ford Focust, 150 ezer km-el, közepesen felszereltet ( néhány extra, pl: légzsák, klíma ) 400 ezer forintért.
4 éve vett másik bátyám egy 2004-es Renault Mégane Classicot, 160 ezer km-el, elég jó állapotban 480 ezer forintért.
Most én is nézegettem autókat, de hiába telt el 4-5-6 év, az árak nem változtak, sőt csak nőttek.
Egy olyan állapotú kocsi, mint amit ők vettek ( kb 10 éves körül ), most 600-800 ezer forint, de persze ez márka, állapot és felszereltség függő, mert van egy millió felett is.
Egy ugyanolyan Focus vagy Mégane mint ami a családban volt, még most is 400-500 ezer forint, hiába lett 5-6 évvel öregebb és futott +X ezer kilométert.
De miért mentek fel így az árak? Avagy miért stagnálnak?
volt egy válság, ami után kevesebben akartak autót venni.
volt egy picivel nagyobb létbizonytalanság, nem mertek annyian belevágni. Volt egy kis infláció is azóta, illetve a bérek nőttek, ezért az árak is feljebb tudtak menni. Kb ennyi.
Azért, mert beindukt a gazdaság, a lakásárakkal együtt felment a használt autó ár is.
Én szarért vettem az autóm, azért is adtam el pár éve.
Ma is kb annyiért tudnám eladni.
"6 éve bátyám vett egy 2002-es, 1,4-es benzines, szinte tökéletes állapotú Ford Focust, 150 ezer km-el, közepesen felszereltet ( néhány extra, pl: légzsák, klíma ) 400 ezer forintért."
6 éve egy tényleg jó állapotú Ford Focus nem 400k-t ért. Messze nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!