Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hosszabb útra jó a CBR 125R?

Hosszabb útra jó a CBR 125R?

Figyelt kérdés

Szóval igazából folyamatosan használatban lenne, minden egy nap, egyszer reggel és egyszer este.. (kb 30-30km) ezért is választottam ezt az RS helyett.. Az megenné az életemet:D

Az a lényeg hogy 2havonta mennék vele 500kmkb.. (250 oda 250 vissza, persze a két utazás között egy pár nap eltelik, de a 250az egybe menne) 70kg vagyok, bírná azt a 250km-ert?

Illetve tudom hogy ezek ilyen 120-125 mennek max, de van fent youtubon egy csomo video ahol 140-150el mennek vele. Később belelehet piszkálni egy ismerős autószerelővel hogy tudja tartani a 130km/h utazóba azon a 250kmeres úton?

Előre is köszi a válaszokat!

2019. márc. 28. 22:08
 1/7 anonim ***** válasza:

HA gyárilag 120 körül mennek, akkor ha felpiszkálnád , sokall hamarabb be adja kulcsot.

Az hogy a videón megyen annyit , az nem mérv adó. Csak rövid ideig tart az nekik, nem 250 km-t.

2019. márc. 28. 22:19
 2/7 anonim ***** válasza:

Működhet, de kompromisszumos. Városon kívül gyenge az autókhoz képest, 120-as sebesség meg a legvége, hátszélben, lejtőn, behajolva, 11 ezres fordulaton sírva.

Utazónak inkább mondanám a 90-100-at, ami még tartható kényelmesen. A motor bírja a 250 km-t, itt a fő kérdés, hogy vajon te is? Ezek nem a legkényelmesebb motorok, azaz 1, max 2 óra után meg kell állnod kicsit nyújtókodni, pihenni, elzsibbad a kezed, karod, végtagjaid a rezgéstől, széltől, tartsástól. Ez a megállás, ami rontja az átlagsebességet. 60 km/h-s átlaggal számolva kapsz reális értéket (ha nem végig hágók vannak), azaz a 250 km-t kb 4 óra alatt tudod megtenni. Én 125-össel ingáztam jópárszor Budapest és Sümeg között anno, 190 km, 3-3,5 óra.

Nem fogja tudni tartani a 130-as utazót. Ahhoz legalább 250-es kell, de inkább afölötti. Nem érdemes megbütykölni, nem nyersz vele annyit, cserébe fogyasztást egekbe tolod, meg a szervizigényt is.

2019. márc. 28. 23:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a valaszt, esetleg akkor még tudnál ajánlani egy másik 125ös motort ami jobb ennél ezeknél a szempontoknál? Robogó és Chopper az kilőve.
2019. márc. 29. 07:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Itt a fő gond a 125 köbcenti. Nincs olyan 125-ös motor, amivel 250 km kényelmes lesz. Esetleg a kicsi Varadero. De az meg nehéz, tehát 110 fölött nem fogsz vele túl gyakran menni. De kényelmesebb talán (még nem próbáltam soha).
2019. márc. 29. 10:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A 2. elég jól és hihetően leírta, melyik részét nem értetted?

A 125-ös nem hosszútávra való. Vegyél nagyobbat , kényelmesebbet, persze annak már nem ott van az ára.

Most levan értékelve ez.

[link]

Ezzel tudnád a 130-at.

2019. márc. 29. 10:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp csak a 125-ös jön számításba, akkor talán a legjobb a Honda CB125F vagy Yamaha YBR125. Relatíve kényelmes, nagyon megbízható motor (feltéve, hogyha vigyáztak rá és nem egy széthajtott f0st veszel meg).

Én legalábbis e kettő közül választanék, ha mostani tudásommal kéne újrakezdenem.

2019. márc. 29. 11:13
 7/7 A kérdező kommentje:

Szerintem én is hihetően leírtam hogy robogó kilőve, melyik részét nem értetted?

2019. márc. 29. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!