Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Két hónapja vásároltam egy...

Két hónapja vásároltam egy Ford Fokus 1,6 TDCI-t. Egy hónappal ezelőtt előfordult, hogy magas fordulatnál berángatott, leállt, majd kis idő múlva pöccre indult. Miután kicseréltem az üzemanyagszűrőt ezek a tünetek nem múltak el. Mi lehet az oka?

Figyelt kérdés

#Akadozó "gyújtás" #(Dízelnél nincs) / #Motorműködés
2019. márc. 25. 09:47
 1/5 anonim ***** válasza:

A hasra ütök és cserélgetek helyett vidd szerelőhöz!!!

Én körbe jártam pár szerelőt,jó pár hiba kiolvasás és kb már a fél autót kicserélték volna és talán jó lesz...gépre kötve elkezdték bemérni az érintett dolgokat és amint kapott egy gázfröccsöt már ki is derült,hogy mi az ami haldoklik az autóba.

Kapásból lehetne jó pár dolgot sorolni és az olcsótól a drágáig..szóval vidd el és nézesd át rendesen

2019. márc. 25. 10:28
 2/5 anonim ***** válasza:
Ráadásul ez a tünet pont nem üzemanyag szűrőre hibára utal.
2019. márc. 25. 10:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Egy az egyben ezekkel a tünetekkel kezdődött nálunk is az 1.6 TDCI halála, az egyik hengerből elment a kompresszió. Utalhat befecskendező hibára is szerencsésebb esetben. Mindenképp vidd el egy komolyabb szervízbe, átvizsgálásra, hátha még nincs nagy baj.
2019. márc. 25. 13:14
 4/5 A kérdező kommentje:

Nem hasraütésszerűen "cserélgetem" a dolgokat...

Ha új autót vásárolsz a minimum hogy teljes szűrő/filter szettet cserélsz mtotrolajjal. Egyébként rosszat nem tettem vele mert úgy hallottam hogy ez az 1.6 Tdci-nél az ü. sz. gyengébb pont. A befecskendező szerintem vagy mindig jó vagy sosem...(erő megvan és a rángatáson kívül más problémája nincs) A szakszervízek pedig nem arról hresek hogy pont a probléma kulcsát keresik, sokkal inkább a gyors egyszerű egységcserét próbálják eszközölni ami nem igazán pénztárcabarát. (személyes tapasztalat!)

2019. márc. 26. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem nem. A befecskendezők szép lassan, fokozatosan kopnak el. Először láthatatlan fogyasztásnövekedés, apró rángatások, minimális erőcsökkenés (nem érzed). Ha minden nap mész az autóval, észre sem veszed, hogy időközben tönkremegy.
2019. márc. 26. 13:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!