Ha az autómba motorolajat akarok tölteni akkor csak az olaj típusának kell megegyeznie vagy a gyártónak/márkának is?
Figyelt kérdés
jelenleg 10W-40 van benne2019. márc. 24. 07:41
1/4 anonim válasza:
Teljesítse a jármű által kívánt minősítést.
Ha ez megvan, akkor jöhet a sokak szerint túl misztifikált kérdés,vagyis eredeti legyen az olaj.
Sokan a gyári olajra panaszkodnak, de tökéletesen megfelelő persze normál csereperiodus mellett
2/4 anonim válasza:
Nekem francia autóhoz mindig a Total volt előírva, így azt tettem bele, de ne kérdezd mivel jobb, mint egy Castrol.
3/4 Szecessziós Vájling válasza:
A kőolaj finomítás ugyanúgy történik a BP-nél, MOL-nál meg Liqui Molynál is - nem tudják eltérő technikával előállítani a 10W40 motorolajaikat. Adalékolásban régen volt különbség, de ma már abban is szinte teljesen megegyeznek (néhány olcsó olaj kivétel), úgyhogy közepes árszinttől felfelé gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen márkáról van szó.
4/4 anonim válasza:
Azért olyat ne írjunk már le, hogy mind1!
Nem véletlenül ajánlja a gyártó az adott olajat. Azt kell mindig szem előtt tartani, ha szeretnéd, hogy még sok helyre elvigyen a gép. :)
Az én személyes kedvencem a shell, a GTL technológia miatt, amit környezettudatos vásárlóként támogatok. Ettől függetlenül akkor is azt tartom elsődlegesnek, amit a gépkönyv ír. Az biztosan jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!