Az alábbi paraméterekkel erősebb a dízel autó?
Adott egy első kerekes, 140 lóerős 2006-os TDI autó.
Illetve egy hátsó kerekes, 150 lóerős 1995-ös évjáratú szívóbenzin.
Összesen 100 kiló a súlykülönbség a két autó saját súlyában, tehát jelentéktelen.(egyébkét a dízel javára)
Papírforma szerint a "modernebb" dízel érne hamarabb célba egy hosszú egyenesben? (nem akarok métert írni, nincs jelentősége)
Nem célom kipróbálni, senki ellen nem akarok versenyezni, elméleti szinten érdekel a dolog.
" amelyik hamarabb eléri a végsebességét"
Ez csak abban az esetben lenne igaz, ha egyforma lenne a végsebességük. Korábbi hozzászólásomban írtam, hogy amelyiknek nagyobb a végsebessége. Szerintem így pontos, még akkor is, ha lassabban gyorsul is a nagyobb végsebességű autó, mert kellően hosszú távon a nagyobb végsebesség miatt előbb-utóbb megelőzi a másikat.
Nyilván ha van a két autó végsebessége között 2km/h,a megtehető távolság egy tankkal 700km és van ekkora egyenesünk akkor nyilván számít a +2km/h.
Nekem volt 145 lovas 2.0 benzinem, hát az olyan 180-185 fölött már majdnem mindent produkált, csak gyorsulást nem. Most megnéztem egy 2.0CR Passat gyorsulását a youtube-on, hasonlóan küszködik az is.
Ki lehet vetíteni ebbe az irányba is, talán a kérdezőnek pontosítania kellene, hogy most Szeged-Budapest távot mérünk vagy vagy valami rövidebb 1-5km-es távot ( akár még ennél is rövidebbet).
" újabb konstrukció + a turbó, 95 ben ritka volt a dupla szelepvezerles illetve a hengerenkénti 4 szelep."
E36 320i vs Passat B6 2.0TDI
A 0-1000 méteren az E36 elveri a Passatot (igaz csak 1 másodperccel) és a végsebessége is nagyobb valamivel.
A kérdés paraméterei pont illenek a két autóra, bár lehet más típusoknál más eredmény jön ki. A kérdező meg felszívódott :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!