Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi adhat ki sípoló hangot...

Mi adhat ki sípoló hangot teljesen egyenes kormányállásnál?

Figyelt kérdés

Menet közben, sebességtől függetlenül van egy sípolás szerű hang, ami csak egyenes kormányállásnál jelentkezik. Ha mozgatom 2-3 centit valamelyik irányba, akkor megszűnik a hang. Ahogy észrevettem, mindkét kerék irányából jött a hang, és kb pár milimétert ha balra forgatom a kormányt, akkor csak bal oldalról hallottam.

Mi adhat ki ilyen hangot? Egy szabályos, monoton, magasabb frekvenciás sípolás.

2019. márc. 15. 15:58
 1/3 A kérdező kommentje:
Közben olvastam olyat, hogy a fékbetét kopását is jelezheti egy ilyen hang. Azt tudom, hogy a fékek lassan cserések, tehát akár el is lehetnek kopva. Viszont annak akkor kormányállástól függetlennek kéne lennie. Vagy tévedek?
2019. márc. 15. 16:03
 2/3 Meton ***** válasza:

Szerintem nézesd meg a futóművet. A sípolás ugyan nem ismerős, de ha köze van a kormányhoz, akkor talán érdemes átnézni a futóművet.

Talán a szervóra tudnék gondolni, nézd meg, van-e benne olaj. Esetleg laza a szíjhajtás.

2019. márc. 17. 20:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Nálunk a tetőcsomagtartó keresztrúd sípol, fütyül 70 felett. :-) Leragasztottam széles, erős, átlátszó ragszallaggal az alján található horonyt, megoldódott. :-)

Előző autónk csikorgó hangot adott néha, mint amikor kopott a csapágy. Elvittem szervbe, mentünk vele egy kört, csönd volt végig. :-( Majd hazafelé ismét nyekergett. Másik szervizbe is elvittem. Ismét elhallgatott. :-( Elkérte 24 órára a szerelő, avval furikázott, megtalálta a hibát, kijavította. Onnantól rendben volt! :D

2019. márc. 23. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!