Ha nem megy a kuplunghasználat, érdemesebb lenne automataváltós autóval tanulni, és vizsgázni?
"Vezetni meg kellene tanulni mindenkinek rendesen"
Vezetni megtanulhat rendesen automatán is az ember. Cserébe csak automatát vezethet. Mondjuk alapvetően tényleg elég hülye kategória. Én sokszor elgondolkozom, hogy miért ragaszkodnak ennyire az emberek a kézi váltóhoz, persze fogyasztás, javítás. Viszont alapvetően megkönnyíti a gépkocsi használatát.
Az tény, hogy ennyi erővel lehetne jogsit kiadni csak tolatókamerás parkolásra és hasonlókra is.
Kérdésre visszatérve, elsőre ne is várd azt, hogy Vin Dieselként fogod dobálni a fokozatokat.
Nekem még a 30-40 óra után is voltak gondjaim a kuplunggal. De még most, 4 hónap vezetés után is van, hogy nem úgy sikerül váltani a fokozatokat, hirtelen engedem a kuplungot, néha meg olyan tempóval sikerül elindulni mint egy megrakott tehervonatnak. Máskor meg sikerül olyan finoman váltanom, hogy szinte meg sem érezni.
1-2 óra alatt bele fogsz jönni.
A dízeleket nehezebb lefullasztani, mert nagyobb a nyomatéka alapjáraton.
Szerintem érdemesebb dízelen tanulni. Igaz, hogyha otthon benzines van, azzal majd szívni fogsz, de cserébe az órákon nem vonja el a figyelmedet a kuplungolás, nem kell stresszelned a lefulladás miatt. Ha megvan a jogsi, utána már otthon annyit gyakorolsz, amennyit akarsz.
Milyen autón tanulsz vezetni? Valóban lehet hogy nincs minden rendben vele és azért nehezebb a kuplungot benyomni.
"A csúsztatott kuplung sem nagyon ment, szinte mindig lefullasztottam."
"Egyenlőre a gázt még nem is használtam..."
A kettő dolog nagyon összefügg, ha adsz egy kis gázt elindulásnál, akkor sokkal nehezebb lefullasztani az autót. Majd ha engedi az oktató a gáz használatát (ami általában már az első órán meg szokott történni, nálad nem tudom hogy miért volt máshogy) akkor könnyebben fog menni az elindulás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!