Mi a kedvenc autó fajtátok és miért?
Cabrio, városi terepjáró, kicsi, nagy személyautó stb?
és
Milyen márka és miért?
Milyen autót vennétek/van?
Nálam a japán a befutó, abból is a Suzuki. Na már nem a külső és a teljesítmény miatt, hanem a megbízhatóság miatt. 3 is van a családba + egy motor de lerobbanás még egyikkel sem volt, a világ végére elmennék vele. 10+ évesek de még rozsda sincs rajtuk (igaz garázslakók).
Az autób*zi énem kedvence a Subaru Impreza WRX bármelyik típusa. Külsőre nagyon bejön és beleborzongok ha meghallom a boxer dübörgését.
Előrebocsájtom hogy nem vagyok az anyagilag eleresztve. Elég szerényen élek, és az autóimat ennek megfelelően választom. Így sajnos 10 évnél fiatalabb autókat nem tudok nézegetni, és nem is szoktam. Így a tipusra vonatkozó megjegyzéseim a 10+ éves modellekre értem. Az újabbakat nem ismerem max látásból az utcáról.
Én szeretem a sportosabb hosszúkás megjelenést, így nem vagyok annyira oda a kombikért, se a csapotthátú autókért. Golf emiatt nem tetszett soha. Mini az egyedüli kivétel. Viszont ha lehet akkor szeretném azt is hogy minél praktikusabb legyen. Amiből van 4 ajtós sedan modell abból nem fogok 2 ajtósat venni. Akkor se ha sokak szerint sportosabb. Megőrülnék ha nem férnék el hátul, mindig ki kéne szállni előröl is ha valaki ki-be akar szállni, és nem is tudnák oda pakolni ha kicsi a csomagtartó. Vagy legalábbis jóval nehezebb lenne. Szóval nálam egyértelműen a Sedan a nyerő. Eddig az összes autóm Sedan volt. De ha megadatik anyagilag akkor egy-egy rég vágyott autó esetében nem fog zavarni ha eltér (pl MR2 vagy MX5).
Milyen márka? Le leszek pontozva, de én az a makacs ember vagyok aki ahol lehet ragaszkodik ahoz hogy hátul hajtson az autó. Így mivel az olcsó ennek megfelelő márka, ami mellette 4 ajtós és hétköznapokra is jó az csak a BMW, ezért mellettük teszem le a voksot. De volt szerencsém toyotához, mitsubishihez, fordhoz és renaulthoz is. Egyikkel se volt problémám, mindnek megvolt a maga érzése. Tapasztalataim szerint mind jók. A sztereotípiák miszerint "csak a német és a japán a jó" rég nem igazak. Ha az elromlott LCD kijelzőt leszámítjuk akkor talán a renaulttal volt a legkevesebb probléma amit 1 évig használatra kaptam. De azt a tulajdonos nagyon szépen karban is tartotta. Az is benne van.
Jelenleg 3-as BMW-m van. Ha hétköznapi használatra kell cserélnem akkor tipuson belül fogok maradni, csak nagyobb motorra váltok. Hogyha megadatik hogy vegyek egy olyan autót ami azért van hogy élményt adjon, akkor az Toyota, Ford vagy Mitsubishi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!