Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hibamentes, de a kora miatt...

Hibamentes, de a kora miatt ciki autót érdemes lecserélni újabbra?

Figyelt kérdés

Az autó egy A4 B5 tdi kombi, 430e km*vel. Teljesen hibamentes, olcsó az üzemeltetése, DE sok esetben már ciki vele megjelenni. Eladni csak apróért lehetne.

Ti lecserélnétek egy valamennyivel újabbra ( ami rizikós ), vagy használnátok, még szétesik?

2019. márc. 8. 08:01
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
29%

Nem olvasom el az agymenéseket a LED TV-ről, pont elég az, hogy a hülyéje a katódsugárcsöves védelmében hozza fel a LED károsságát. :D

Nosztalgiából beraktam egy 51 centis Samsung CRT-t a nappaliba, egy óra nézés után kivágtam az elektronikai hulladékba, annyira fájt tőle a fejünk és a szemünk. Szemorgazmus volt utána visszatérni a jó öreg, káros LED TV-re. :D

Az apósom ekkora állat, neki aztán nem kell új TV mert a régi tökéletes, aztán nem érti hogy miért nem nézzük vele a F1-et. Na kb autóban is ez a helyzet, lehet hogy a Swift csudajól funkcionál mint A-ból B-be transzport, de hogy egy klíma nincs benne, tempomat, 4 elektromos ablak vagy legalább 6 légzsák, az fix. Más nyugodtan használja a 20 éves fémkoporsókat.

2019. márc. 8. 12:28
 22/28 anonim ***** válasza:
63%

A TV egy alapvetően 4-5 évre tervezett filléres műszaki cikk, ami elég gyorsan elavul technikailag. Az autós pedig egy 15-20 éves működésre szánt, több milliós terméke. Szerintem nagyon rossz a párhuzam.

A TV alapfunkciója az, hogy láss és hallj dolgokat általa, és ezt az alapfunkciót egy mai és egy 15 éves TV teljesen más szinten nyújta.

Az autó alapfunkciója (akár tetszik, akár nem) az, hogy elvigyen egyik helyről a másikra. Ez érdemben nem változott, nem tudja ezt számottevően jobban nyújtani egy 25 milliós új Audi, mint egy 15 éves régi. Minden ami ezen túl van az autóban, az másodlagos funkció. Másodlagos a tolatókamera, másodlagos a légkondi, másodlagos az elektromos albak és másodlagos a fűtött kormány is.

Persze ettől függetlenül teljesen megértem azt, aki ezért lecserélne egy autót, 430 ezer futott km-rel már teljesen jogos ez az igény, de ne keverjük ide a TV-t, mert semmi értelme.

2019. márc. 8. 12:59
 23/28 anonim ***** válasza:
63%

ha nem rohad meg nem opálos a fényszórója, az egész tiszta és szép állapotban van, akkor az nem lesz ciki.

igazából egy csillivilli 20 éves kocsi sokszor jobb benyomást kelt mint egy leharcolt koszos céges kirakatautó.

ha valaki emiatt lenéz, annak szar az élete, ennyi. szard le.

2019. márc. 8. 13:27
 24/28 anonim ***** válasza:

Ilyen autóm van:

[link]

Szerinted mikor cserélném le egy mai műanyag vacakra?

Ennek még stílusa van!

"Minél újabb, annál sz......."

2019. márc. 8. 16:27
 25/28 Legális Technocol ***** válasza:
0%

Hibamentes, de kora miatt ciki felséget érdemes lecserélni újabbra?

Egyébként azzal semennyire nem tudok egyet érteni, hogy üzleti körökben szükség lenne puccos autóra. Sőt, a legtöbb B2B eseményen pont az a ciki, ha valaki Astra vagy Focus helyett egy BMW-vel érkezik. Ez csak azt mutatja, hogy a cég értelmetlenül gazdálkodik, s a munka ellátásához minimum szükséges helyett mindenféle indokolatlan luxusra költ. Te kötnél szerződést egy olyan céggel, akiről tudod, hogy 30 millióból kell, hogy teljesítsen egy szerződést, de ebből 10 milliót biztosan autóra költ (mondjuk 5 M helyett)? A puccos autó mindig a hatékonyság rovására megy, vagyis annak veszteség, aki az ilyen cégekkel üzletel.

B2C esetén persze előfordulhat, hogy páva módjára tetszelegni kell a buta ügyfélnek, s egy új prémium autónak hatása van a bevételre, de ez sem igazán Magyarországon. Vagyis itthon legfeljebb pár ügyvéd az, akinek ez elengedhetetlen, de nem egy értékesítő.

2019. márc. 8. 17:05
 26/28 anonim ***** válasza:
0%

"A TV egy alapvetően 4-5 évre tervezett filléres műszaki cikk, ami elég gyorsan elavul technikailag. Az autós pedig egy 15-20 éves működésre szánt, több milliós terméke. Szerintem nagyon rossz a párhuzam."

Ennek ellenére a 10 éves LED TV-nk olyan mint az új, míg a 6 éves autómon már kezd durván látszani a 6 év.

2019. márc. 8. 17:18
 27/28 anonim ***** válasza:

"Aztán meg nem tudod mi a rákért fáj állandóan a fejed és miért kell egyre erősebb szemüveg. Azért megy szét a szemed, mert szarrágó vagy kicserélni a 22 éves hulladékodat egy negyvenezres LED TV-re. Grat."

Igazán köszönöm a kedves szavakat! Nem hordok szemüveget, soha nem is voltam szemüveges. Múlt hónapban hosszabbíttattam a jogosítványomat újabb 10 évre. Kifogástalanak találták a látásomat. Különösebben fejfájós sem vagyok. De köszönöm még egyszer hogy megmondtad a tutit! Bizonyára így van...

2019. márc. 8. 20:08
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

"Ennek ellenére a 10 éves LED TV-nk olyan mint az új, míg a 6 éves autómon már kezd durván látszani a 6 év."

Attól mert a tiéd látszólag hiba nélkül működik, nem 10 évekre vannak ezek kitalálva. Már csak azért sem, mert annyi idő alatt 2x lelépi a technológia azt a tv-t. HDR-es, 4K, 40-45 colos tévéket dobálnak hozzád olyan árban, mint pár éve a sima Full HD-ket.

Autóknál egyáltalán nincs ilyen gyors váltás. Amikor kijön egy széria, akkor azt szinte változtatás nélkül gyártják 7-8 évig. (Közben esetleg van egy facelift, de az nagyon minimális változtatásokat szokott jelenteni.)

2019. márc. 8. 23:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!