Hibamentes, de a kora miatt ciki autót érdemes lecserélni újabbra?
Az autó egy A4 B5 tdi kombi, 430e km*vel. Teljesen hibamentes, olcsó az üzemeltetése, DE sok esetben már ciki vele megjelenni. Eladni csak apróért lehetne.
Ti lecserélnétek egy valamennyivel újabbra ( ami rizikós ), vagy használnátok, még szétesik?
Csak egy példa:
A múltkorában egy megbeszélésen voltunk.
Amolyan "jólfésült-öltönyös" megjelenés volt az elvárás.
Ennek meg is feleltem, csupán annyiban lógtam ki a sorból, hogy míg ők csili-vili autókkal érkeztek, én egy rollerral gurultam, tekintve, hogy mindössze a szomszéd utcából érkeztem.
Nem titok, a parkolóban volt egy kis lenéző mosolygás.......
(képzelem mi lett volna, ha a 12 éves Swiftemmel megyek)
Viszont a megbeszélés végén, már a kutya sem foglalkozott azzal, hogy a másik -sikertelenül tárgyaló- fél, egy pár hónapos meseszép Jaguáron távozott.
Ennyi!
Azért ez egy kicsit túlzás, nem gondolod? A kérdező nem szakadt Trabanttal/Wartburggal jár. Mondjuk nem smart LED TV-je van, hanem sima LED TV-je, így már nem is olyan durva.
A másik, ne feledd TV-t cserélsz azért hogy ne légy ciki (...), megoldható 200ezer alatt. Kocsit cserélsz hogy ne légy ciki, máris milliókról beszélünk.
Kérdező: ha nincs mire költsed a pénzed, nem jelent problémát zsebből kicsapni az újabb kocsi árát, akkor vegyél valamilyet. Ha nem teheted meg ilyen könnyen, akkor ne legyél akkora lúzer mint nagyon sokan. Nem tehetik meg, de kell a drágább, a jobb, meg kell mutatni másnak hogy milyen sokat elértek és saját maguk alatt vágják ezzel a fát.
Ez csak tőled, az igényeidtől és a pénztárcádtól függ. Neked kell eldöntened, hogy érdemes-e vagy sem.
Én tavaly lecseréltem a hibátlan de öregedő (13 éves, tehát messze nem matuzsálemi korú) sokat futott autómat egy újra. Nem lett volna létszükséglet. Ha nem lett volna ár pénzem, másra kellett volna, vagy hitelt pl biztos nem vettem volna fel, csak azért, hogy újabb legyen. Ugyanakkor egy 22 éves 55 cm-es hagyományos, képcsöves tv-t nézek. Amennyit én nézem, arra bőven jó. Eszem ágában nincs csak divat miatt kidobni.
Szóval kinek mi a fontos és milyenek a körülmények/lehetőségek. Ettől függ elsősorban.
"Ugyanakkor egy 22 éves 55 cm-es hagyományos, képcsöves tv-t nézek."
Aztán meg nem tudod mi a rákért fáj állandóan a fejed és miért kell egyre erősebb szemüveg. Azért megy szét a szemed, mert szarrágó vagy kicserélni a 22 éves hulladékodat egy negyvenezres LED TV-re. Grat.
A rongyrázó bzikáméknak a heppje folyamatosan csereberélni a szarjaikat, attól függetlenül, van-e szüksége rá, vagy nincs. Már csak azért is, mert "mitszóaszomszéd"
Kirakat, kivagyi 0 emberek az ilyenek, ezeknek a trágyadomboknak meg nem megfelelni kell, hanem röhögni rajtuk egy jót...
Szerintem ez az autó nagyon messze van attól, hogy "ciki" legyen.
Egyébként ha az anyagi helyzeted megengedi, akkor vegyél másikat. Mondjuk én használtat nem vennék, ha egyszer a jelenlegi autóm működőképes, de ez én vagyok.
"Aztán meg nem tudod mi a rákért fáj állandóan a fejed és miért kell egyre erősebb szemüveg. Azért megy szét a szemed, mert szarrágó vagy kicserélni a 22 éves hulladékodat egy negyvenezres LED TV-re. Grat."
Látszik, a hit az hegyeket mozgat meg.
Itt egy csokor cikk a LED-es fény káros hatásairól.
Jól van, már a LED TV is ártalmas? :)) A fasszt, még nagyanyám is, akinek már annyi baja van a szemével, hogy TV-t sem tudott nézni, mióta FULL HD-s LED TV-t vettünk neki, azóta akár órákat is nézi, és látja is.
Amúgy meg a B5 már 20+ éves autó, alapvetően tökéletes autó lenne manapság is, de már 20+ év alatt szétkopott szegény, úgyhogy eladnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!