Megvettek egy 10 éves használt autót! Este aztán hívott, hogy a szerelő azt mondta neki hát majd valamikor költenie kell a kocsira, és ezek az autók nem jók! És vissza szeretné hozni, de jó most az autón minden! Hogy van ez?
Létezik olyan autó amire nem kell majd valamikor költeni?? :O
Ne foglalkozz vele,abszolút nem kell vissza venned.
Jah ennyi erővel visszaviszem a szalonba az újonnan vett kocsit, hogy nem megy.
Azt mondták nem kell rá költeni, pedig kell, mert kifogyott a benzin...
Szerintem beállított vele, szerelőnek eszébe jutottak a rossz tapasztalatai a típussal, és megijesztette a vásárlót.
Amennyiben az autónak nem tud megállapítani rejtett hibáját, úgy méltányossági alapon veheted vissza. Ha nem akarod akkor nem kell.
Viszont megérheti visszavenni, mert ha ilyen jóban van a szerelővel nehogy varázsoljanak rá egy rejtett hibát amit rögtön papíralapon rögzítenek is, és polgári peres úton a bíróság 6 hónapig vélelmezi hogy már korábban is fent állt. Utóbbi esetben pedig vagy a javíttatás költségét fedezned kell (és a perköltséget) vagy vissza kell vásárolnod az autót teljes vételárban.
Én azt mondom hogy a legtisztább hogyha eljön és azt mondod neki hogy amennyiben nem íratta át akkor az általa fizetett, de általad választott szerelő átnézi és ha rendben találja akkor a vételár 90%-át visszaadod és az adásvételit megsemmisítitek. Szerintem ez egy megfelelő kompromisszumos megoldás. Neked is kártalanítva van az elvesztegetett időd és energiád, de ő se ragad le egy olyannal amit megbán. És újra el tudod adni az autót.
Ha átíratta akkor az az átíratási költségek miatt durvább sztori. Csak akkor ha az előző feltételek túl a visszaíratás költségeit is átvállalja.
Hogyha műszaki rejtett hibára hivatkozik akkor arról kérj papírt hogy egy szakképzett szerelő állapította meg. Ez általában elijeszti az ügyeskedőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!