Mikor kell valtani 1.9pdtdi-vel?
Sziasztok.
Nem reg vasaroltam egy 2005-os skoda octaviat 1.9 pdtdi 105 lovas motorral.
Kerdesem az lenne, mikor erdemes feljebb illetve lejebb valltani? Mennyi az idealis fordulatszama egy pdnek?
Nekünk sima tdi jutott, eleinte 1500 alatt használtam, aztán letiltott 90 körül, szerelő meg kérdezte, 1500 alatt használtuk, igen a válasz, oké mondta... 25 ezer plusz anyag, turbo geometria pucolás, másnap este kész. Kész is, azt mondta, menj vele ember úgy mint egy benzinessel, én megfogadtam 2600-ig pörgetem. Apukám is használja, most figyelj , annak ellenére, hogy mondták, hallotta, 1500 alatt elvált, a motor szinte döglődik, céges dieselt 1300 körül váltja el. Válasz erre : szétpörög a motor ha nem váltok. Benzines autót is ugyan így használja, szerinte mivel 1988 óta vezet , 18 éves korától, háát egy autója sem ment szét. Ellene felhozható : 2 autónk dugattyúja tört már el alatta, egr szelepet gyilkolt céges autóba. :) .
Elrettentő példaként hoztam fel, autókon kívül mindent rendeltetés szerüen használ :D
Választ megtaláltad a válaszomba, de ha nem oévastátok el : úgy menj vele mint egy benzinessel, nem lesz baja, sőt kedvelni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!