Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Astra H 1.6 rükverc...

Opel Astra H 1.6 rükverc miért reccsen?

Figyelt kérdés
Olvastam már több cikket is ezzel kapcsolatban, de szerintem ez nem normális, van egy idősebb autónk is, de azon sem szokott recsegni a rükverc. Ez mindenképpen egy esetleges kuplungcsere kezdetét jelentheti? Esetleg arra is utalhat, hogy városi autó volt vagy a tulaja nem éppen rendeltetésszerűen használta?

2019. febr. 26. 23:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Vagy arra utal, hogy el kell olvasni a használati utasítást...
2019. febr. 26. 23:26
 2/7 anonim ***** válasza:
A kupplung kinyomása után várj 2-3 másodpercet, hogy a váltóban megálljanak a tengelyek. Ezután nem fog reccsenni. Ja, és mindig álló helyzetben kapcsold. Ha gurul az autó kicsit is, akkor recsegni fog, vagy ha hirtelen akarod kapcsolni. Ez mindaddig nem különösebben ártalmas az autónak, míg nem lendületből, erőltetve kapcsolod a fokozatot.
2019. febr. 27. 05:56
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem is értem, hogy ha miért kell beerőltetni sebességbe, miért nincsen annyi ész, hogy addig engeded ki-be a kuplungot, amíg be nem engedi könnyen a sebességet...

Vannak ettől függetlenül olyan autók, amik ilyenek és kész.

Ültem nullkilóméteres autóban, és az egyest sem akarta elsőre bevenni. Kuplung vissza, újra benyom és próbál.

2019. febr. 27. 06:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Én még nem találkoztam ennél az autónál ilyennel. Kivéve azt az esetet amit a 2-es írt.
2019. febr. 27. 09:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Az is lehet hogy nem old ki teljesen a kuplung, állítani kell rajta.
2019. febr. 27. 14:53
 6/7 anonim ***** válasza:
H Astra kupplungján nem lehet állítani..
2019. márc. 1. 05:30
 7/7 anonim válasza:
nkm is ez volt a bajom.szervízes barátom tanácsát fogadd meg te is:rakd mindig egyesbe (főleg télen) s utánna menni fog a rükverc kattanás nélkül.tehát 1es be,ki s utánna egyből rükverc
2019. ápr. 10. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!