Mekkora kárt okozhat, ha túlléptem az olajcsere periódust?
Figyelt kérdés
1.6 Hdi 20ezres csereperiódusú motorral 27 ezret mentem, de lájtosan, szinte csak országúton 80-90-nnel...2019. febr. 25. 20:18
1/12 anonim válasza:
Ha két éven belül mentél 27 ezret nem sokat,de rendszert nem csinálj belőle.Én nem is engednék ekkora periódust az összes japán autóba 10 ezrenként írnak elő olajcserét,de nem is kopnak szét hamar.
2/12 anonim válasza:
egy ilyen nem tesz kárt. Főleg ha jó olaj és szűrő volt benne.
3/12 A kérdező kommentje:
20 hónap alatt mentem és holnap viszem cserére.
2019. febr. 25. 20:29
4/12 Blint97 válasza:
Ez komoly? Te tenyleg elhiszed az eloirt periodust?.. Csereld le azonnal amint tudod.. Te joisten.. Ezert vannak M. O ILYEN AUTOK!!! 8-10EZERENKENT OLAJCSERE BARMIT IRNAK ELO.
5/12 anonim válasza:
Ettől az alkalomtól nem lesz semmi baja, de azt tudd, hogy az 1.6 HDI nem tolerálja az ilyesmit hosszútávon. Ennek 20 ezer a csereperiódusa, de aki kicsit vigyázni próbál rá, max 15 ezret megy egy olajjal, ugyanis egy elég érzékeny motorról beszélünk.
6/12 anonim válasza:
Olajcsere évente vagy max. 10e km, és hosszú életű motorod lesz.
Dieselnél ezt még pontosabban betartani, jobban szennyezi az olajat.
7/12 anonim válasza:
Amit a gyár megad azt nyugodtan betarthatod, az is ráhagyással van megadva.
Nem kell kapkodnod, lecserélteted és kész.
8/12 anonim válasza:
A 20000-et nem biztos, hogy meg kellene várni, hanem hamarabb. Egyébként nem tudom mire jó ez, hogy ennyire kitolják a gyárban a csereperiódust. Nem csak a PSA-nál, hanem a Fordnál is pl., meg gyanítom több másik gyártónál is.
9/12 anonim válasza:
Ezt nézd végig, hány km-nél cserél olajat.
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! Megnéztem a videót. Jó!!!
2019. febr. 25. 21:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!