Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Rosszat tesz nyáron ha akkor...

Rosszat tesz nyáron ha akkor állítom le a dízelt (pdtdi) amíg nem melegedett be teljesen?

Figyelt kérdés
2019. febr. 25. 16:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem. Viszont nagyobb út után főleg ha városon kívül használtad akkor érdemes megállás után pár percig járatni hogy picit hűljön, főleg a turbó miatt mert ha hirtelen állítod le akkora benne lévő olaj már nem kap keringést és oda éghet ami árt az egésznek mert az égett olaj maradványok azok kb olyan kárt okoznak mint ha nem lenne megfelelő olajnyomás az autóban, meg persze ha le van rakódva az kicsinálja ám a turbó csapágyat elég hamar. Télen erre kevesebb az esély főleg ha nem melegedet be, de úgy mg alapból nincs még megfelő kenés tehát akkor ésszel kell használni.
2019. febr. 25. 16:45
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem a hidegen leállítás a rossz.ha nem ha minél többször hidegen használod.
2019. febr. 25. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
31%
Óóó dehogyis, túl van lihegve ez a téma. Az ég világon semmi baja nincs ettől.
2019. febr. 25. 16:51
 4/9 anonim ***** válasza:
A hidegüzem nem használ egy belső égésű motornak se, függetlenül a hajtóanyagtól.
2019. febr. 25. 17:45
 5/9 anonim ***** válasza:

A dízel mint üzemanyag önmagában is rendelkezik némi kenőképességgel, így a benzinhez képest kellemesebb neki.

Gyakoribb olajcserével,megfelelő viszkozitású olajjal problémád nem lesz

2019. febr. 25. 18:16
 6/9 anonim ***** válasza:
Lenulláztátok a válaszomat, de kérdezem én, hogy hányan jártok dízel autóval, ha már ennyire nem hisztek nekem?
2019. febr. 25. 20:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egy 1.6os tdci ford focus kombival jarok. 2009es évjárat. 112 paci chippelt 90 lovas.

Egy ideje napi 2x13 kmre járok vele dolgozni.

Olajat nem eszik, turbonak csúnya hangja nincs, 5000 km olajcsere, igen bármilyen hülyén hangzik.

5000 km alatt kevesebb mint egy deci fogy.

Gyöngyös kenyérgyár úton bárki megtekintheti, ha netán kételkedik.

Szürke ford focus kombi.

Aki lepontozott, azt nagyon sajnálom. Az ilyen internetes szerelőpalántákat nagyon komárom,száj van, néha mond pár jó dolgot, de nem ért hozzá.

Mondjuk én sem,lusta informatikus vagyok,aki sokat olvas

2019. febr. 25. 22:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Jelenleg kettő dízel autóm van:

1. 2005-ös Opel Astra H 1.7CDTI, 101Le

2. 2018-as Opel Astra K 1.6BiTurbo, 160Le

Senkit nem pontoztam le. Szerintem a sok troll miatt értelmetlen ez a pontozósdi. Amúgy én meg egy lusta vegyész vagyok. :)

2019. febr. 26. 11:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem tesz rosszat. Szerintem (is) túl van lihegve ez az "jobban óvjuk az autót, mint a gyereket" téma.

Én használom, ha elromlik javittatom, nem görcsölök.

Tedd ezt.

2019. febr. 26. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!