Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Munkaautó a lehető legolcsóbban?

Munkaautó a lehető legolcsóbban?

Figyelt kérdés

Üdv!

Úgy néz ki lassan beletudok kezdeni egy vállalkozásba, viszont ez egy szezonális dolog lenne. Évente 2-3 hónap, nyáron lenne. A munka jellege és személyes okok miatt csak nyáron tudnám/lehetne végezni. Minden egyéb költség, szerszámok, munakdíj, adózás ki van már számolva, ezekkel nincs gond.

Viszont szükség lenne egy autóra, pontosabban furgonra a munkához.

Ford Transit, Opel Vivaro jellegű/méretű autókat néztem, viszont itt van a probléma.

Mivel csak évi 2-3 hónapra kell így a többi 9-10 hónapban nem lenne rá szükség, van személyautóm azt szeretném továbbra is használni a hétköznapokban.

Akinek nincs szüksége egész évben munkás autóra, hogyan oldja meg? Autóbérlés esetleg saját autó vásárlása? Hogy jöhetnék ki a legjobban a dologból?

2019. febr. 18. 17:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Milyen jellegű munkáról lenne szó? Nem érné meg jobban, ha vennél egy utánfutót, ha van horog a kocsidon? Vagy rakatsz rá vonóhorgot. 2-3 hónapra nem éri meg venni és 1 szezon alatt bérleti díjban odafizeted egy jobb utánfutó árát.
2019. febr. 18. 18:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Talán úgy a legészszerübb, ha a munkás autó egyben a "mindenes" autó.

Feltéve, ha nem munka közben kell a gyereket iskolába vinni az asszonynak.

A munkás autónak megbízhatónak kell lenni, az nem buli, hogy megveszel egy olcsó tragacsot, ami a legváratlanabb helyzetekben romlik el.

A másik variáció, hogy külön autó van a munkához, és, amikor nincs rá szükség, kivonatod a forgalomból - de ez több szempontból is költségesebb.

2019. febr. 18. 18:03
 3/11 A kérdező kommentje:

Fizikai munka viszonylag nagy, de inkább hosszú szerszámokkal. Utánfutóra sajnos nem férne el, illetve nyugodtabb lennék ha egy jól elzárt kívülről nem látható helyen lennének, nehogy valaki kedvet kapjon ellopni. Talán egy pickup-ra elférnének, bár kényelmetlenebbül de azt legalább lehetne használni akar hétköznapi autónak is.

Sajnos a bérleti díjra sok pénz menne el, arra is gondoltam, hogy lehetne venni egy újabb jó állapotú (persze az drágább is) autót, használni amikor kell, és az év többi részében bérbe adni. Csak nem tudom mennyire érné ez meg, illetve mennyire kéne félni attól, hogy lelakják.

2019. febr. 18. 18:10
 4/11 Legális Technocol ***** válasza:
S nem lehet, hogy ezt a munkát mások is pont azért nem végzik, mert nem éri meg hozzá munkásautót fenntartani?
2019. febr. 18. 18:13
 5/11 A kérdező kommentje:

Végzik mások is, viszont nekik vannak más tevékenységeik amik miatt jobban kitudják használni az autót.

Illetve én is tudnám valamivel többet csinálni és nem teljesen nyárra korlátozni, de egyéb elfoglaltságaim miatt csak nyáron érnék rá ezt csinálni (amikor egyébként a legnagyobb igény is lenne rá).

2019. febr. 18. 18:18
 6/11 anonim ***** válasza:
A fix fél éves, ideiglenes kivonatás az nem drága. Az a drága, ha a hat hó letelte előtt mégis forgalomba kell helyezni.
2019. febr. 18. 18:55
 7/11 D. Brasco ***** válasza:
6-os...igen,annyira drága az olyan,hogy ha jol emlekszem kerek 3000forintba kerül!
2019. febr. 18. 19:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Fenntartjuk a sajátot, nem is vonogatjuk ki forgalomból, miegymás. Szerintem felesleges cécó, főleg ha kell hirtelen akkor meg ugye az megint olyan dolog. Néha meghajtom "holt szezonban", hogy mozgatva legyen, de ilyenkor nem nagyon megy általánosságban. Mivel van egy kisebb, meg egy személyautós verda, inkább ezek mennek most.

Bérbe tuti nem adnám ki, akkor arra keresztet lehet vetni!

2019. febr. 18. 19:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem igazán értem, hogy mi az, ami nem fér el egy futón, de elfér egy pickupban és egy ponyvás futón nincsenek is szem előtt a cuccaid, de az is lehet megoldás, hogy veszel egy kombi F Astrát és kiveszed a hátsó üléseket. Egy 1.4 benzinmotorral a biztosítás sem túl sok és ha nem rohad, akkor nagy baja sem lehet. Én nem vonatnám ki, azért heti 1 alkalommal mennék vele egy keveset, a sok állás sem tesz jót az autónak.
2019. febr. 18. 20:14
 10/11 A kérdező kommentje:

Kivonatni én sem szeretném, néha muszáj lenne menni vele, hogy ne menjen tönkre.

Az utánfutó valóban a legolcsóbb megoldás lenne, talán az is megoldható, hogy elférjenek a cuccok. Bár pontosan nem tudom, mert utánfutókat nem nézegettem. Inkább annyi, hogy jobban bíznék egy furgonban, vagy pickupban aminek van doboz a platóján. Viszonylag gyakran állna parkolóban vagy a munkavégzés helyétől messzebb az autó és ha csak egy ponyva választja el a szerszámokat az esetleges tolvajoktól az nem túl jó.

Az gondolom nem érné meg, hogy minden szezon elején venni majd szezon végén eladni egy autót(?)

Ha összességében kisebbet lehetne így bukni az autón, mint ha egész évben fent kell egyet tartani, akkor megérhetné a plusz macerát.

2019. febr. 18. 22:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!