Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mikor cseréljem a téli-nyári...

Mikor cseréljem a téli-nyári gumikat?

Figyelt kérdés

Tudom sok ilyen kérdés van már, de konkrétumot nem találtam ezzel kapcsolatban.

Én éjszaka dolgozom és még van fagy és +7 fok alatti hőmérséklet.

De ez a +7 fok bezavar. Most akkor kell cserélni mikor éjszaka is +7 fok felett lesz a hőmérséklet?

Vagy csak nappal? Mert most 15 fok is van.

2019. febr. 18. 16:32
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyárit mondjuk október 20.án tėlire, a tėlit március 23.an nyárira.

Mindegy... Nem gond ha +15 vagy 20 fok van.

2019. febr. 18. 16:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Én óraátállításkor szoktam.
2019. febr. 18. 16:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én is óraállításkor. Annak a 7 foknak semmi jelentősége. Amúgy meg még vannak és lesznek is reggeli fagyok, úgyhogy a március végét megvárhatod.
2019. febr. 18. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, nálad akkor kell cserélni. Hiába van nappal +15 ,ha te éjszaka nyomod a +1be nem? Nem is értem a problémát.
2019. febr. 18. 17:38
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nanana, várj még, ne február közepén tedd fel a nyárigumit. Majd az áprilisi havazásban megbánnád.
2019. febr. 18. 18:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Óraállítás +1
2019. febr. 18. 18:43
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

A 7 fokot azért mondják, mert valaki egyszer valahol kiszámolta, hogy általában 7 fokos átlaghőmérsékletnél jelennek meg az éjszakai fagyok. Az a lényeg, hogy lefagyott, pláne havas úton ne menj nyári gumival.

Ha már nem számítasz fagyra (vagy ha mégis bejön egy hóesés márciusban, akkor azt a pár napot kibírod autó nélkül), akkor cserélhetsz.

Ha folyamatos, napi használatban van az autó, akkor érdemes várni áprilisig, amikor már végleg elmúlnak az éjszakai fagyok.

2019. febr. 18. 21:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!