Mitől melegszik túl a motor?
Figyelt kérdés
Az mitől lehet, hogy az autómnak a hűtővize alacsonyon fordulaton (1500-2000) túlmelegszik (95 körül nem teljesen a 100-ason fekszik, hallom is hogy bekapcsol a ventilátor ami nem szokott normál esetben), de mikor elkezdtem neki "rúgni" 4-5ezres elváltásnál meg lement bőven az ideális alá olyan 65-75 körülire. Ezt a fajta problémát mi okozhatja?2019. febr. 16. 19:40
1/6 anonim válasza:
Én szerintem a problémád nem más miatt van, minthogy valami a motort túlmelegíti.
2/6 anonim válasza:
Lehet hogy vízpumpa hiba, vagy termosztát. Inkább a termosztát. Ilyen hűvös időben amúgy se kapcsolhat be a ventilátor. Max ha dugóba kerülsz.
3/6 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, nálam bekapcsolt hallom hogy búg, aztán mikor a hőfok jelző ideális 90-et mutat el is halkult.
2019. febr. 16. 22:36
4/6 anonim válasza:
Ha leírod az autó pontos típusát, talán könnyebb beazonosítani a hibát.
Remélhetőleg nem Renault, mert akkor az isten irgalmazzon...(blokk repedés)
Legutóbb amúgy egy dízel opel csinált ilyet, repedt hengerfejjel...:(
Üzemmelegre melegített motort állítsd le, majd vedd le a kiegyenlítő kupakját óvatosan. Ha nagyot szisszen, és jelentősen megemelkedik a vízszint, baj van. :(
De lehet koszos hűtőrendszer, ami levegősödik, ki nem nyitó termosztát, vízpumpa tengelyén elforgó bordáskerék/ékszíjtárcsa.
5/6 anonim válasza:
Legvalószínűbb a termosztát hibája, ha repedés lenne belefújna a kiegyenlítő tartályba és fogyna is a víz. (motor leállítása után a víznek még nyomása van és vagy az égéstérbe vagy az olajtérbe préselné a fagyállót)
6/6 anonim válasza:
Az igen, mindegy hogy hogy egy r5-os Renault,vagy egy Thália,nem lehet más csak repedés :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!