Honnan tudhatom biztosan, hogy az autómban biztosan az eredeti, gyári lambda szondát építették be?
Ugyan csak tippelek, de a "lamba szonda csere" tipikusan olyan "fingom nincs mi a hiba de cseréljünk ki valami drágát" szerelői hozzállást tükröz.
Mennyire vagy biztos benne, hogy a lambda szonda volt hibás és nem valami más? 1,5 éve nekem is felgyulladt a check engine lámpa, bementem szerízbe, gépre kötötték a kocsit és ott is azt írta ki a gép, hogy a szonda hibás, mondták 100e. 50 km autópálya után elmúlt a hibajelző (hibát amúgy sem észleltem...) és azóta sem jött vissza.
Na igen. Amit sokan nem tudnak (sajnos még szerelők sem mindig...), hogy amikor az általános hibakód annyi, hogy szonda hiba az kb. 100 dolog lehet.
A márkaspecifikus kiolvasó eszköz eleve sokkal részletesebb információt ad, de ott is lehet még kb. 20 dolog. Pl.: egy sérült vezeték a szondához okozhat rossz jelet amit szondahibaként fog a computer jelezni - mert a valóságban nem a szonda működését jelzi, hanem a hibás jelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!