Foglalózni szeretném egy barátom bmw jét de ugye ő minden nap használja ha pl összetöri és nemtudja visszaadni a pénzt akkor mi a helyzet pereskedés? Járt már valaki igy?
Ne menj bele ilyen helyzetbe.
Foglalózott autót már nem használunk, mert ha történik valami akkor problémás a szitu.
Jogilag egyébként tiszta a helyzet, ha a lefoglalózott autót a barátod nem tudja a szerződés szerint a birtokodba adni, akkor a foglaló dupláját kell visszafizetnie neked.
A kérdés hogy hogyan juthatsz a pénzedhez... az a baj hogy a per sem garancia, az nagyon szép hogy megítélik neked a pénzt, de ha nem tud fizetni és behajtani sem lehet tőle akkor sütheted...
Szóval tegyétek le az autót, ha már megegyeztetek rá és le lesz foglalózva. Vagy vegyél autót máshonnan.
Én se értem , ha megakarod venni , ő meg eladni akarja akkor csapjatok egymás kezébe.
Kapja a pénzt , te meg az autót és meg van oldva.
Felesleges bonyolítani.
Jaj, nem értitek... Vérpistikének kell a béjemvé, mer' csak a béjemvé a jó ótó, attú' jobb nincsen is, de píz az nincsen rá. Majd egy olyan 2-3 hónap múlva, ha addig a fizetésbű' összerakom meg el tudom adni aztat a Magnat mélynyomót. De lefoglalózom mán a Miska ótóját, mer' az menő, olyat akarok én is. Van rajta nagyfelni meg benne a nagyzene, minden. Még alu váltógomb is van. Miska meg addig járkál vele, mer' neki a béjemvé munkaeszköz, pörgeti vele a bizniszt.
Ha a foglalózást okiratban is rögzítettétek, akkor az történik, hogy a szerződést, aminek biztosítékaként átadtad a foglalót, az eladó saját hibájából nem tudja teljesíteni, tehát vissza kell adnia neked a foglalót (részletek a Ptk.-ban, hadd ne idézzem, megtalálod). Pereskedés akkor lesz belőle, ha ő ezt nem akarja megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!