Mi a helyzet akkor, ha markaszerviz kicserel egy jó alkatrészt, de nem az a baja?
Garanciában vagy sem? Vagy elvárják, hogy fizesd ki a számlát úgy, hogy közben a hibát továbbra sem találják?
Még adhatnál egy kis plusz infót.
Szóval vélemény-különbség van. :-)
Nem egyszerű, hisz elvileg ők a szakemberek, pláne, ha márkaszervizről beszélünk. Nem vagy köteles megrendelni tőlük a munkát. Kifizeted az átvizsgálás költségeit és elhozod az autót.
Márkaszervizekkel vigyáznék, jó előre mindent le kell fixálni.
"Teljesen mindegy melyik márkaszervizről beszélünk. Most vagy pár évvel ezelőtt, arról szól a fáma, h minél többet le tudjanak húzni a tulajról. Volt egy pár új autóm, sajnos nem igazán jók a tapasztalatok ez irányban. Több mint tíz éve egy olajcsere alkalmával kicserélték a kocsin az első féktárcsákat, betéteket anélkül, h ezt velem megbeszélték volna. 1xűen kész tények elé állítottak, így csináltak egy 200 ezres számlát, amiből 150 volt a fék manőver. Olyan balhét leb@.....sztam, volt ott újsággal, TV-vel való fenyegetés, no meg írtam egy pár kedves sort a vásárlók könyvébe. Már ott tartottunk, h 50 ezret ajánlottak!!!!!, a 150 helyet. NEM! Leszerelték és visszarakták a régi tárcsákat, amikre ajándékba kaptam új betéteket, mert közben eltűntek a régiek. Ezek után nekem egy márkaszerviz se próbálja beadni, h a képzés, meg a célszerszámok, diagok, szoftverek miatt ennyire drága a márkaszerviz.
Szóval akinek garos kocsija van és márkaszervizben szervizelteti, annak mélyen kell a zsebébe nyúlni. Csak halkan jegyezném meg, h egy volt kollégám nem egy új autóját sosem vitte kötelező szervizbe, megmosolyogtam amikor mesélte, majd átértékeltem."
Ez attól függ, hogy mit írtok a munka megrendelőjére.
Ha azt, hogy EGR szelep csere akkor teljesen irreleváns, hogy jó vagy rossz, a csere megtörtént és ki kell fizetni.
A bonyolultabb kérdés, hogy mi van akkor, hogyha beviszed a kocsidat a szervízbe, hogy teszem azt "rángat menet közben, lefullad, stb...".
Ha ebben az esetben a márkaszervíz FELMÉRI A PROBLÉMÁT és ad egy szakvéleményt, mi szerint a hibát az EGR szelep okozza, te kéred, hogy cseréljék ki de a hiba mégsem szűnik meg - na akkor leg igazi jogi bonyodalom, mert a szervíz akkor is azt fogja mondani, hogy a munkát elvégezték (valóban), te meg azt, hogy ez téged nem vígasztal, hiszen még mindig hibás az autó, tehát nyilvánvalóan más volt a gond és felesleges volt a munka.
Ezt velük kéne tisztáznod.
Ez akkor van amikor lövésük sincs hogy mi lehet a baj, de elkezdik cserélgetni az alkatrészeket, és "hátha" meglesz a baj. Ha nem, akkor tovább cserélgetnek vagy egyszerűen széttárják a kezüket és nincs tovább. Mármint náluk. Persze az alkatrészt kifizettetik, és úgy állítják be az egészet mintha valami nagyon titokzatos bajról lenne, ami az ő tudományuk felett áll. (mondjuk ez így igaz is..)
Ha nem mész bele ebbe a játékba akkor megköszönik a látogatást, de nem tartanak fel téged tovább, ha érted mire gondolok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!