Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért piros a Tűzoltó autó?

Miért piros a Tűzoltó autó?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 11:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Mert a tűz is piros:D Amerikába vannak sárga tűzoltó autók is. Amúgy miért kék a bkv busz, miért sárga a villamos? Miért piros a troli.
2010. júl. 1. 11:25
 2/13 anonim ***** válasza:
Mert szégyenli magát.
2010. júl. 1. 11:43
 3/13 anonim ***** válasza:
Elméletileg, hogy könnyeben észrevedd.
2010. júl. 1. 11:52
 4/13 anonim ***** válasza:
Elvileg a piros színt könyebben észreveszed, bár nem tudom ki ne venne észre egy nagy száguldó villogós kamiont.
2010. júl. 1. 15:09
 5/13 anonim ***** válasza:
34%
azért piros mert minden országnak megvan a saját szine h a megkülönböztetett jelzést használo autoknak mien szine legyen, és magyarországon ez a szín " maradt " ! "Elvileg a piros színt könyebben észreveszed, bár nem tudom ki ne venne észre egy nagy száguldó villogós kamiont." kedves válaszolo ha neked az a "kicsi" tűzolto auto a kamion akkor a kamiont hogyan nevezed?? :) mert hivatalosan a kamion az egy gépes részből és egy félpótkocsibol állo szerelvény...
2010. júl. 1. 15:57
 6/13 anonim ***** válasza:
akkor nem kamion, de nagynak nagy XD
2010. júl. 3. 01:12
 7/13 anonim ***** válasza:
És miért van rajta tükör írás?
2010. júl. 4. 18:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Ha rikító zöld lenne, mint a láthatósági mellény, akkor is észre vennénk... vagy narancssárga, mondjuk az közutasoknak a színe.
2010. júl. 4. 19:50
 9/13 anonim ***** válasza:
Mert a Coca Cola szponzorálja.
2010. júl. 4. 20:05
 10/13 anonim ***** válasza:

hát szerintem már akkor is voltak tűzoltó járművek, amikor autó még nem is volt! akkor még tuti nem lehetett szempont a jó láthatóság. szerintem inkább azért piros, mert a tűznek is hasonló színe van.

azért van rajta tükörírással, mert ha a tűzoltó autó előtt valaki a visszapillantó tükörbe néz, akkor a tükörírás pont "visszafordul" sima írássá :) így az előtte haladó járművek jól láthatják hogy a mögöttük levő jármű tűzoltó

2010. júl. 4. 21:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!