Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szalonban alkudozás?

Szalonban alkudozás?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Több helyen is olvastam már, hogy egyesek alkudoznak, egy új autó vásárlása esetén. Ezt mégis hogyan kell képzelni? Hisz egy szalonban meghatározott árak vannak és annyi. Mégis hogyan lehet mondjuk egy 7 milliós autót 6.5-ért elhozni vagy még olcsóbban? Akinek van vele tapasztalata elmondaná hogyan megy ez legalább nagyvonalakban?

2019. febr. 10. 18:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nézz fel hasznaltauto.hu oldalon új autók valós áraira. Pl egy listaáron 9M ft-os mondei 7 alatt a tied, ha ford credit finanszírozással veszed, kpra is megkapod 7,5ért és akkor egy szót nem kellett alkudoznod. Ez kb minden márkánál így megy, kivéve honda,mazda mitsubishi, azok elég szarrágók, kb 1 forintot nem engednek. Többinél 10-20%-os engedményt simán ki lehet alkudni.
2019. febr. 10. 19:53
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Érdekes dolgokat lehet megtanulni.
2019. febr. 10. 20:07
 13/14 anonim ***** válasza:

Ahogyan előttem már páran írták, ez függ a felszereltségtől is hogy milyen extrákat szeretnél bele, sok autónál például a rádió is számít, bár ezeknél az újabbaknál nem tudom mert a cd-s korszaknak már szinte teljesen vége, de régen sokat számított a cd meg a kazettás lejátszó is az autóba hogy milyennel kéred például. Manapság ugye más a helyzet. De például egy alap autónál amibe semmi extra nincs annak van a legkisebb ára, de nagyban függ milyen motorral van szerelve, a szín is számít, a fényezés is hogy metál vagy gyöngyház. vannak olyan színek amiből nem gyártottak annyit és lehetséges hogy nem is fognak ez is sokat számít állítólag. Akkor olyat is hallottam hogy valaki színezett ajtó ablaküvegekkel szeretett volna autót mert gyártottak olyat is, ennek is van különbözeti díja bár nem sok pár tíz ezer forintos eltérések vannak. Na meg persze sokat számít hogy valaki ülésfűtésest kér vagy simát. Van olyan autó aminek az ülésein van lehajtható combtámasz vagy nincs, ez is sokat nyom az áron.

Eleve adott egy típus amit a TV-ben hirdetnek például azok általában az általános alapfelszereltséggel rendelkező autók esetleg 1-1 akcióval kapsz bele mondjuk klímát vagy valami egyéb vackot és alap áron elviheted például, most csak példákat írok. De ha te bemész egy Opel szalonba és kinézel egy autót ami neked baromira tetszik, jól néz ki és látod mik vannak leírva hogy mi van benne és most mondok egy hülyeséget az amit látsz 3 millió forint. Na de ha te mondod a kereskedőnek az eladónak hogy neked az az autó kell, akkor leültet egy asztalhoz és ad egy listát vagy képernyőn mutatja hogy ami ki van állítva mivel van felszerelve már ha fel van, és mutat olyan variációt hogy ha neked például nem kell bele ülésfűtés, meg esetleg fűthető kormány ami a kiállított darabban van amit hirdetnek és te megvennéd, de ezek nélkül szeretnéd akkor mutatja hogy menyivel lenne olcsóbb. Vagy ha például abba a 3 millió forintos autóba amit kinéztél magadnak nincs benne tető ablak, de te olyat szeretnél amiben van, de azon kívül a színtől kezdve minden egyezik, akkor mutatja hogy mennyivel lenne drágább például.

De hallottam már olyat is amikor valaki bement egy szalonba érdeklődni autók iránt és kérdezte az eladótól hogy ha az összes extra felszereltséget kéri bele ami csak létezik ahhoz a típushoz akkor mennyi lenne az annyi, hát igen csak jó pár millióval ment fel az ára, majdnem az alap autó ár duplájába került, és mondta a kereskedő neki hogy ezt még lehet annyival fokozni ha például alufelnivel szeretné, esetleg kér hozzá nyári vagy téli gumi garnitúrát, esetleg a lökhárítóknál nem a műanyag karosszéria színnel ellátottat kéri hanem krómozottat például már az is megdobja pár száz ezerrel például. Na meg persze a kárpit is számít, mert nem mindegy hogy plüss, vagy bőr (műbőrt értem). Meg persze akar-e bele a vevő faberakást vagy csak úgy nézzen ki magyarul fóliát, vagy valami krómozott szegélyt beltérbe például.

Ezeken a kis apróságokon is sokat lehet lefaragni egy autóból vagy feljebb vinni az árat például.

Rengeteg variáció van. Amit hirdetésekben látsz vagy bent a szalonba azok többnyire alapfelszereltségű autók és az kerül annyiba, de lehet variálni. Az alkudozást ne úgy képzeld el hogy az adott autót amit kinézel a szalonba és van benne pár dolog és kerül 3 millió forintba hogy azt ami ott van bent te elviszed mondjuk 200 ezerrel olcsóbban ha azonnal kipengeted KP-ban a teljes árat.

Ez nem ilyen, ott ha alkudni akarsz akkor valamiről le kell mondanod benne például a klímáról.

Most csak példákat mondtam hogy ezt nagyjából hogyan kell elképzelni.

2019. febr. 11. 17:48
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2019. febr. 12. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!