Szerintetek van szembetűnő különbség a férfiak és a nők autóvezetési szokásai, stílusa között?
Figyelt kérdés
2019. febr. 6. 16:02
1/7 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint semmi, azon kívül, hogy átlagosan a nők kevesebbet vezetnek, így a férfiaknak általában több a rutinja. De a sztereotípiák szerintem nem igazak, a vezetési stílus személyiségtől, tehetségtől és rutintól függ, nem az illető nemétől.
2/7 anonim válasza:
A nőknél azt vettem észre, hogy nem úgy váltanak, ahogy a szituáció megkívánja, hanem ahogy megtanították nekik. Például ha nekik az az elvük, hogy 2500-nál felváltanak, akkor az istennek sem húzatná tovább az autót, még előzés közben is felvált inkább. Nem szeretnék általánosítani, de ez a tapasztalatom, akik mellett ültem. Illetve tükörből egy sem tud parkolni, tolatni, ami még kiváltható a hátranézéssel, de centizni, vagy tökéletesen egyenesen beállni valahova így nem lehet. Aztán vannak kivételek, speciel az én feleségemre egyik sem illik, ő profin vezet, de inkább ő tartozik a kivételek közé, mintsem általános lenne. Aztán a férfiaknál is láttam egy-két érdekes példát...
3/7 anonim válasza:
A nők sokkal kevésbé előzékenyek.
(Pl. ha sávot akarsz váltani, akkor a legtöbb nő nem fog beengedni, hanem még gázt is ad, nehogy be tudj menni elé.)
Persze ez csak egy általánosítás, vannak ellenpéldák bőven.
4/7 anonim válasza:
Érezhetően nyugodtabbak. Bár lehet, hogy csak nyugodt egyénnel utaztam eddig, idegbeteggel még nem...
5/7 anonim válasza:
Nem hiszem hogy ez nemtol fugg.
A felegem eleg agresszivan vezet, kozel megy a masik autohoz.
En inkabb nagyobb tavolsagot tartok mert volt mar olyan hogy valaki hirtelen lefekezett elottem.
Parhuzamos parkolas nem megy neki, bar nekem sem az erossegem de megcsinalom.
6/7 Barnabas333 válasza:
Én azt vettem le, nőknél nagyon ritka az arany középút. Vagy félénk és kicsit ügyetlen vagy Forma-1 száguld, hirtelen fékez le minden kocsi mögött. És tényleg nem figyelnek a másikra, nő még az életben nem engedett be. Pedig 19éve vezetek. Szerintem ez nem bunkóság, hanem ők a koncentráció mellett erre már képtelenek...42f
7/7 anonim válasza:
Talán az extrém gyorshajtó kevesebb a nők között és a felelőtlenül előző. A többi sz/rságot ugyanúgy csinálja mindkét nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!