Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtörtént már veletek, hogy...

Megtörtént már veletek, hogy elvesztettétek az uralmat az autótok felett? Hogy történt? Lett belőle baj?

Figyelt kérdés
2019. febr. 4. 22:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%

Persze, számtalanszor, mivel sokszor feszegetem az autó határait kanyarokban. Ilyenkor jellemzően alulkormányzott lesz az autó, amit gázelvétellel és kis fékkel könnyen korrigálok.

Na de írok egyet, amikor tényleg megijedtem: dombról gurulok lefele 60-al, nyálkás novemberi időben (még a nyárigumikkal). A lejtő végén egy nagyon éles jobb kanyar, amit 70-80-al is betudok venni máskor. Hát most nem sikerült, 60-nál nagyon alulkormányzott lett az autó, és a ráfékezés sem segített. Már a szembesávban voltam, amikor mást nem tudtam tenni, mint erőből jobbra alászedtem a kormányt. Be is kanyarodtam, de túlzottan is, mert hirtelen ettől túlkormányzott lett az autó, amire nem számítottam. Konkrétan keresztbe álltam a kanyar közepén. Ekkor már 10 km/h körül lehettem csak, innen már összeszedtem, és mentem tovább. Szerencsére nem volt senki a környéken. Nagyobb baj nem lett szerencsére sosem.

2019. febr. 5. 23:31
 12/16 Beviz Elek ***** válasza:

Igen előfordult, hogy megtanulj vezetni ahhoz ilyet is meg kell tapasztalnod.

Egyszer letéptem így a lököst, a többinél nem történt semmi baj.

2019. febr. 11. 13:07
 13/16 anonim ***** válasza:
El nem vesztettem éppen, de közel jártam hozzá. Ismert, jó minőségű úton teszteltem haver A4-esét amikor jött az egyenes szakasz után egy enyhe jobbos. Sokszor bevettem már a kanyart, 90-100-al gond nélkül be lehet. Volt, hogy egy másik autóval már megvolt a 120 is, az sem jelentett különösebb problémát. Ezúttal azonban az egyenesben nem lassítottam le 190-ről csak 140-re, úgy voltam vele, hogy meglesz ez is simán, max jobban figyelek. Nos, kellett is... Hirtelen azt vettem észre, hogy már benne vagyok a kanyarban, de nem zártam vissza a kormányt, így megindultam a az út széle felé. Ekkor reflexből picit visszarántottam és már nyomtam is tovább a gázt. A haver nem vett különösebben észre semmit, annyit mondott, hogy ez kicsit gyors volt, de én éreztem, hogy ez bizony veszélyes volt. Ha kicsivel gyorsabban megyek vagy kormányzok időben tuti árok lett volna, onnan meg totálkár. Meg is fogadtam, hogy bármilyen autót is vezessek többet nem megyek abba a kanyarba 130-nál többet.
2019. febr. 11. 13:37
 14/16 anonim ***** válasza:
... megyek vagy NEM kormányzok...*
2019. febr. 11. 13:38
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen. Nem sikerült 110-nál betenni egyesbe.
2019. febr. 11. 17:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerencsére még nem, Pedig viszonylag sokat autózom, rendszeresen keresztülingázom az országot sok éve. Eddig csak vezetéstechnikai tréningen, tanpályán voltak csúszások, pörgések.

Illetve egy eset eszembe jutott most. De semmi komoly: Pár éve céges furgonnal le kellett mennem Siófokra. Tél volt, vizes, jeges kis forgalmú utca a kikötővel párhuzamosan. Nem mentem gyorsan, csak kb 30-cal. Az utca végén van egy kanyar. Fordítottam a kormányt és az autó semmit nem reagált, nyomtam a féket, de semmi lassulás, egyenesen ment tovább. Ilyent máskor, máshol még nem tapasztaltam. Kiderült, hogy olaj volt végigfolyatva az úton és azon csúsztam meg. Szerencsére semmi baj nem történt, mert ahogy lecsúsztam az olajos ívről az út szélén már betapadt az autó és elfordult. Így nem történt sérülés, kár. Visszafelé már a rendőrök is kint voltak, gondolom más is tapasztalta, bejelentette a dolgot. Nagyon-nagyon lassan, óvatosan haladtam.

2019. júl. 12. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!