Simson S51 gyújtás probléma?
Tisztelt Kérdező!
A Simson S51 Megszakítós gyújtású? Ha az, akkor nem vagyok meggyőződve arról, hogy csak a trafó tehet erről. Szikra kép rendben van? Sajnos számtalanszor hoznak úgy motort. hogy ezzel a problémával küzdenek. Sok esetben az alapvető hibák jelentkeznek:
1. kondenzátor
2. nagyon nagy megszakítóhézag, rossz megszakító
3. gyertyapipa
4. trafó
1. Kondenzátor nagyon kényes alkatrész, hőre és rázkódásra. hibája pont tud ilyet produkálni. Feltétlenül ki kell vezetni a gyújtásalaplapból. Én a középdoboz test pontjához szoktam bilincsel rögzíteni.
2. Simson megszakítóhézaga 0,4 mm! Én mindig kissebb hézagot állítok be kb.0,3mm-t, mert egy kisebb hézag sokkal jobb szikraképet ad. egy öreg motor lendkerekének mágnesessége igen csak hagy kivetnivalót maga után! megszakítók utángyártottak és nem birnak sokat, sokan nem veszik komolyan a kenőfilc karbantartását, ami elkoptatja a megszakítót.
3. Gyertyapipa Simson-hoz készült gyertyapipában 5,5 kOhm ellenállás van ami nagyon meg tudja tréfálni az embert. Ezt azért építik bele, hogy a földi sugárzású tv müsort ne zavarja! Nincs már földi analóg tv, tehát haszna sincs
Multiméterrel kimérhető a hiba!
4 Trafót vizsgáljuk meg, van e menetszakadás. Az megszakítós simson hoz gyújtótrafó primer körének ellenállása a 1 -15 ös számmal jelölt csavarpontok között 5. Ohm körüli. A secunder körben a kábeltüske, és az 1-es pont között pedig 9,500 K.Ohm ha ez rendben nem kell új trafó
6. Gyújtótekercs Ezt is érfemes ilyenkor multiméterrel ellenőrizni,
A lila színű szikrát a benzint könnyedén, határozottan képes meggyújtani. A kék színű már épphogy. A fehéres sárgás szikrák, már a gyújtóberendezés hibáját jelenti.
Más nem igazán lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!