A '90-es évektől alapból többe néztek egy kispolszkit mint egy régi trabantot csak mert négyütemű motorja volt a 2-vel szemben? Mikor mindkettő még bőven jelen volt, melyiknek volt nagyobb értéke az emberek szemében?
Nem igazán nézték többe.
Trabantnak. Praktikusabb volt, jobban szerették az emberek úgy általában. Legalábbis nálunk Veszprém megyében ez így volt.
A Trabant egy megbecsült autó volt a maga korában. Négy felnőtt, vagy két felnőtt és három gyerek sokkal kényelmesebben elfért benne, mint a kis polákban. Rakodás, szállítás pedíg ég és föld a kettö között, a Trabi javára.
Fenntartása is olcsóbb volt a kelet-németnek.
A trabant egyszerűbb, kényelmesebb, könnyebben javítható volt, talán még az alkatrészellátást is jobban megoldották. (persze ez csak az én véleményem)
Az értékről:
Akkoriban még nem volt divat ennyire rivalizálni.
Pistinek ilyen van, Lalinak meg olyan. Nem ment ennyire a másik fikázása, és nem volt szokás az "én meg egy prémiumautót vettem" kezdetű rongyrázás.
Persze, az említett két típus esetében is beszélhettünk érték különbségekről. Ha az enyém 10 éves volt, a szomszédé csak 3, világos hogy Ő volt a nyerő. Csakhogy én vettem egy Videoton rádiót, két ménkűnagy dobozzal a kalaptartóra, meg egy Marlboro matricát az első szélvédőre, egyből én voltam a sztár a garázssoron. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!