Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Opel Insignia vélemények?

Opel Insignia vélemények?

Figyelt kérdés
2019. jan. 29. 18:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves utóbbi. Rosszul?

"Gondolom #7-esnek Crossland vagy talán Grandland Peugeotja van. Ezek PSA autók. Pontosan a 2008 és a 3008-as, csak Opel logóval."

Épp leírtam, hogy az a két nyavalyás PSA és mivel a kedves 7-es hozzászóló úgy gondolja, hogy PSA kéz van a kocsijában, attól még lehet GM logó egy PSA autóban, mert van is! Ebből következtettem, hogy azon kettő közül lehet az egyik, (2008, 3008) ha már 2018-as modell. Bár ezt csak ő tudja megerősíteni, mm a tulaj.

Insigniát most tesztelik pályán, PSA motorral. Jövőre jön a facelift. Nem is oly régen még erről is azt kamuzta a PSA, hogy nem lesz facelift, itt a vége az Insigniának. Aztán "költséghatékonysági szempontból" megoldották egy motorcserével, így már nem kell licencdíjat fizetni a GM felé és nem kell új, PSA padlólemezre tervezni valami újat.

2019. aug. 5. 00:41
 12/15 anonim ***** válasza:

"7-es hozzászóló úgy gondolja, hogy PSA kéz van a kocsijában"

A 7-es hozzászóló, vagyis én, ezt úgy értette, hogy a márka már PSA tulajdonban volt, már elkezdődtek a változások, pl kilátásban volt az on-star rendszer megszüntetése, hogy ne kelljen a GM felé fizetni, stb. De az autó még teljes egészében GM fejlesztés, GM alapokon, GM alkatrészekből épül fel. Ennek ellenére a hozzá nem értőktől kapom folyamatosan a rosszindulatú irigy beszólásokat, hogy én azt rosszul tudom, mert az már "100%-osan echte Peugeot", tehát "francia" autóm van.

Korábban arról is voltak hírek, hogy pl az Astrába se kerülnek PSA motorok, hanem kifuttatják így ezt a generációt. Hát nem így lett. Ezért az Insignián már nem is csodálkozom.

2019. aug. 5. 07:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja vagy úgy! Akkor kedves 7-es, milyen 2018-as Opeled van, ami nem PSA? Mert erre a kérdésre nem jött válasz, csak hogy tévedek. Attól, hogy 2018-as gyártású egy autó, még bőven lehet, hogy évekkel előtte fejlesztették PSA nélkül. Bár a 2008 meg 3008-as PSA-t évekkel előtte kezdték fejleszteni "közösen", "állítólag". Ki a franc irigy rád? Nem is értem, hogy jön ide az irigység?

Az előttem hozzászólót idézem.

"#7-es: elárulnád, milyen konkrét típusról van szó?"

Válaszolj már erre légyszives. Köszönöm.

Az On-Star benne van a Crosslandben is meg Grandlandben is. Amúgy az On-Star nem hiszem, hogy megszűnik, csak már nem lesz elérhető a PSA-nak. Biztos drága a licenc, ebben az esetben is.

2019. aug. 5. 11:30
 14/15 anonim ***** válasza:

" Ki a franc irigy rád? Nem is értem, hogy jön ide az irigység?"

???

Szerintem valamit nagyon félreértettél. Én ezt nem rád írtam, hanem általánosságban. Nem értem mért vetted magadra. Volt ilyen, aki beszólt. (Nem te és nem itt.) Ha ide írom név szerint hogy X.Y. volt, az nem hiszem, lényeges információ lenne számodra.

"On-Star nem hiszem, hogy megszűnik"

Nem önmagában szűnik meg, csak pl a magyarországi (és európai?) felhasználók számára elérhetetlen lesz 2020 dec 31 után. Már régebben küldött erről nekem levelet is az Opel Magyarország. Pontosan! Az on-star a GM rendszere, amiért nem akar a PSA jogdíjakat fizetni. Hogy lesz-e a PSA-nak külön ilyen rendszere és az a régebbi GM alapú hardvereken fog-e működni arról nagy a csönd.

"Attól, hogy 2018-as gyártású egy autó, még bőven lehet, hogy évekkel előtte fejlesztették PSA nélkül."

Pontosan ugyan ezt írtam el én is. Az autóm (Astra, most már ezt a nagy titkot is tudod) teljes egészében a PSA nélküli tervezés. Annyi, hogy már a PSA tulajdonszerzése után készült. Érinti az on-star dolog. Már nem is lehet azzal a motorral rendelni ami nekem van, mert jönnek a PSA motorok. Rendeltem már az autóhoz fogyóeszközt, a csomagoláson "made in France" felirat van.

Szerintem nem jó irány, hogy minden Opel fejlesztést szépen leépítenek, megszüntetnek és minden átkerül PSA alapokra, csak az embléma marad. Persze azt is értem, hogy a PSA meg spórolni akar a gyártáson, egyszerűbb egységesen ugyan azon a gyártósoron, ugyan azt az alkatrészt legyártani és beépíteni.

Csak annak akartam hangot adni, hogy ha marad ez az irányú változás és nem lesz gyökeresen másmilyen, akkor valószínű a mostani az utolsó Opelem és legközelebb más márka mellett döntök.

Ez persze csak az én véleményem.

2019. aug. 5. 12:56
 15/15 anonim válasza:
Szerintem botrányos szar egy kocsi. Nekem 2015 os van, de kb annyira gyűlölöm hogy bele se ülök. Kicsi alacsony, gagyi anyagokból és de legalább minden panelproli megdicser hogy milyen szép autod van
2019. szept. 1. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!