Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszaki vizsgán szokták e...

Műszaki vizsgán szokták e nézni hogy légzsák meg e van az autóba?

Figyelt kérdés
Olyan autót készülök megnézni autóvétel céljából, aminek korábbi koccanás miatt kidurrant már a légzsákja. Ezt jelzi e valami lámpa a műszerfalon, vagy ezt ellenőrzik e valahogy műszaki vizsgán hogy még meg e vannak a légzsákok?
2019. jan. 28. 13:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Azt nem fogják megnézni, tényleg benne van-e a légzsák. Viszont ha elpukkant és nem javították, a műszerfalon világít a légzsákhiba visszajelzője. Ám csak addig, amíg Okos Jóska ki nem szedi belőle az izzót vagy rá nem köti a töltés visszajelzőjére.

Ha világít a lámpa, a műszaki vizsga sikertelen. Ám ha a kritikus pillanatban egy esztergomi látképpel (is) díszített papírdarabbal eltakarod a vizsgabiztos szemét, nem fogja észrevenni. Mutyisztánban ez már csak így megy.

Az már más kérdés, hogy mennyire biztonságos az ilyen autó, de a több milliónyi internetdiplomás fotelmérnök között nem kell megmondani a tutit, úgyis mindenki jobban tudja.

2019. jan. 28. 20:17
 12/14 A kérdező kommentje:
Most azon gondolkodom, hogyha kikötik a visszajelzőt vagy az izzót kiveszik, akkor az a gyújtás ráadása után sem fog világitani, pedig akkor minden autóban világit, csak a beinditás után kéne elaludnia. Igy meg hogy a gyujtás ráadása után sem világit, azonnal gyanut kelt a vizsgabiztosokban.
2019. jan. 28. 23:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Azért kötik a töltés vagy olajnyomás visszajelzőjére. A gyújtás ráadásakor kivillan, motorindításkor elalszik, a vizsgabiztosnak kevésbé tűnik fel.
2019. jan. 28. 23:55
 14/14 anonim ***** válasza:
53%

Hát nem tudom, hol nézik meg computeren. Én a nyáron voltam szigorított NKH műszakin átépítés miatt, még ott sem csináltak ilyet, pedig egy kifejezetten g*ci vizsgabiztost fogtam ki.

Kérdező, miért nem opció, hogy belerakd azt a nyamvadt légzsákot, ahelyett, hogy ezen rugózz napokig? Tényleg érdekel.

2019. jan. 29. 07:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!